Најновије

АМЕРИ ПАКУЈУ КОФЕРЕ У ЈОШ ЈЕДНОЈ ДРЖАВИ: Тотално повлачење се очекује до краја године, ИД спремно чека

Очекује се да ће САД и Ирак до краја године формализовати крај борбене мисије Вашингтона у Ираку и наставити транзицију ка обуци и саветовању ирачких снага, саопштили су јуче амерички званичници.

Америчка војска (Фото: US Army)

Тренутно се у Ираку налази 2.500 америчких војника усмерених на сузбијање остатака Исламске државе, а Сједињене Државе већ су се фокусирале и на оспособљавање ирачких снага.

Најава, која би требало да уследи након што се председник Џо Бајден следеће седмице се састане својим ирачким колегом у Вашингтону, биће објављена у политички осетљиво време за ирачку владу и на њу би могло да се гледа као на домаћу победу у Багдаду.

- Кључна ствар коју ћете чути како се преноси и мислим да је невероватно важна јесте та да Бајденова администрација жели да остане у Ираку, јер нас је ирачка влада позвала и затражила да то наставимо - рекао је виши службеник одбране, под условом да остане анониман.

Овај функционер је рекао да ће се усмерити на логистику, одржавање опреме и помоћ ирачким снагама у даљем развоју њихових обавештајних и надзорних способности.

Американци упозоравају – моћни руски систем С-500 није шала. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ројтерс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА