Најновије

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ: Предузети мере за заустављање прогона хришћана!

Према Лаврову, Министарство спољних послова и Руска православна црква имају много заједничких пројеката, а један од њих је најактуелнији - предузимање посебних корака у заштити хришћана, посебно на Блиском Истоку и у Северној Африци.

Сергеј Лавров. (Фото: ria.ru)

Посебан форум за подршку хришћанима одржава се заједно уз учешће Одељења за спољне црквене односе Московске патријаршије на маргинама догадаја Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и Виског комесаријата Уједињених нација за избеглице (УНХРЦ).

"(Форум) окупља партнере из Ватикана, свету столицу, министре спољних послова Јерменије, Мађарске, Белорусије, Либана и других земаља, који виде ризик за даље нормално, мирно и сигурно постојање хришћана на Блиском Истоку", истакао је Лавров.

"Стотине хиљада њих је побегло након што је тамо наметнута демократија. Прво у Ираку, затим у Либији и Сирији. Хришћанско становништво углавном пати због сукоба у Сирији. Сиријска Арапска Република је једна од колевки хришћанства. Неопходно да се подигне глас како међународна заједница не би само обратила пажњу на овај проблем, већ предузела посебне мере за сузбијање прогона хришћана", додао је Лавров.

Хиљаду потписа познатих за странку Веље Невоље Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА