Најновије

АМЕРИКА НЕЋЕ ВИШЕ УЛАЗИТИ У КОНФРОНТАЦИЈУ СА РУСИЈОМ - ЕВО И ЗАШТО! Запањујуће тврдње аналитичара

Договор између Сједињених Америчких Држава и Немачке о пројекту Северни ток 2 сведочи о наглом паду геополитичког утицаја Вашингтона на међународној сцени.

Бајден и Путин (Фото: Јутјуб/ Правда)

До овог су закључка дошли новинари информативног портала Strategic Culture.

Аутори чланка детаљно су говорили о фијаску америчке владе у њиховим покушајима да забране изградњу и рад гасовода испод Балтичког мора, а такође су објаснили и које ће се нове стратегије придржавати Вашингтон у европском геополитичком упоришту

Посматрачи Strategic Culture пре свега су скренули пажњу на то да америчка одлука о попуштању у случају Северног тока 2 и закључењу споразума са Немачком, који ће ићи на руку Руској Федерацији, сведочи о слабости Вашингтона на међународној сцени.

Тако је америчка влада заправо показала да су након „епске саге“ са покушајима забране руско-немачког пројекта изгубиле све могуће инструменте геополитичког утицаја и нису у стању да наставе борбу.

„Била је то епска сага која је открила пуно суптилности у америчким односима са Европом, разоткрила геополитичке циљеве Вашингтона и, на крају, испричала историјски пад глобалне моћи Сједињених Држава“, приметили су аутори публикације.

Новинари су скренули пажњу на то да су Американци покушали да забране Северни ток 2 у потрази за сопственом спољном политиком и економским интересима.

Вашингтон је планирао да снабдева Европу сопственим скупим течним природним гасом, али није схватио да није у стању да се такмичи са руским угљоводоницима.

Такође, Сједињене Државе су, путем концепта забране Северног тока 2, покушале да примене сопствене спољнополитичке планове везане за покушаје забијања клина између Русије и Европе. Међутим, и ова тактика је пропала, због чега је Вашингтон напустио ову идеју.

Strategic Culture открила је нову америчку стратегију након фијаска у “епској саги” са “СП-2”. Стога су новинари уверени да Американци неће напустити покушаје утицаја на земље Европске уније.

Међутим, сада Вашингтон, показавши своју геополитичку слабост, вероватно неће планирати да уђе у нову фазу конфронтације са Русијом у блиској будућности, јер није спреман за нове шокове.

Ного открио да се Вучић с Вељом састајао у стану Шишмановићке, све снимљено! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА