Најновије

ЂУРИЋУ ДОДЕЉЕНА ЈОШ ЈЕДНА ДУЖНОСТ: Сада је амбасадор у две земље на два континента истовремено

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић званично је преузео дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора и у Kолумбији на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Вашингтону.

Марко Ђурић (Фото: Инстаграм)

На церемонији уприличеној у председничкој Палати Нарињо у Боготи, Ђурић предао је акредитивна писма председнику Републике Kолумбије Ивану Дукеу, саопштила је Амбасада Србије у САД.

Свечаној церемонији присуствовала је и потпредседница и министарка спољних послова Kолумбије Марта Рамирез.

У разговору с Дукеом, Ђурић је изразио задовољство добрим стањем билатералних односа, као и сарадњом у мултилатералним форумима попут Организације америчких држава (ОАД) и Асоцијације држава Kариба.

Ђурић је председнику Дукеу пренео личне поздраве председника Србије Александра Вучића, као и позив да у наредном периоду посети Србију.

"Србија тежи да унапреди дијалог са свим државама Латинске Америке, а Kолумбију сматрамо кључним партнером на том путу. Заједнички смо препознали значајан потенцијал за сарадњу на плану пољопривреде, туризма и образовања, те ћемо се у наредном периоду фокусирати на развојне пројекте управо у тим областима", рекао је Ђурић.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА