Најновије

ЛЕКАРИ НАСТАВЉАЈУ ДА ПЛАШЕ МРАЧНИМ ПРОГНОЗАМА: Кон проговорио о делта соју

Он је објаснио да су новим делта сојем највише угрожени млади људи, који махом нису вакцинисани, али је и оптимистично додао да су симптоми сада нешто блажи.

Предраг Кон. (Фото: Јутјуб)

- Појединачно гледано - болест је иста. Неки чак кажу и да је блажа. Блажи су симптоми. Али укупно гледано све је врло слично. За смртност и даље не може да се тврди да је мања, али на крају, када имате веће заражавање имате и већи број теже оболелих. Но, динамика свега тога постаје безначајна када знамо да су вакцине делотворне и мере су исте. С тим, да треба да знамо да и даље нисмо достигли колективни имунитет - рекао је др Кон.

Он је рекао и да је нпр. у Београду старијих од 65 година вакцинисано више од 80 одсто што је према епидемиологовим речима, довољно да овај сој не направи дармар какав су претходни сојеви правили.

Такође, др Кон је објаснио и да је логично да се овим сојем највише заражавају млади када су они и најмање вакцинисана старосна групација код нас.

- Ви када посматрате куда ће тај вирус да иде, јасно је да ће ићи кроз младе. Види се јасно померање ка млађем узрасту. И оно што се открива сада, то је опет као на самом почетку, то је да су то сада млађи људи који имаје чешће контакте - рекао је др Кон.

Снажни удари руских авиона на кључне положаје непријатеља, стају на пут свим провокацијама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА