Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ПОШТЕ СРБИЈЕ: Непозната лица се лажно представљају као курири, будите опрезни

Пошта Србије, због појаве превараната, апеловала је да грађани буду посебно опрезни приликом преузимања пакета на кућној адреси.

Достава (Фото: ЈП Пошта Србије)

Пошта Србије је указала да се непозната лица лажно представљају као курири Пост експреса или других курирских служби и покушавају грађанима код кућа да уруче пошиљке уз наплату одређеног износа.

Како наводе, овакво понашање поједини грађани су пријавили као покушај преваре.

Пошта Србије замолила је грађане да приликом преузимања и плаћања пошиљки на кућној адреси буду додатно опрезни, да обрате посебну пажњу.

Како наводе треба посебно водити рачуна о препознатљивим обележјима курирских униформи и достављача, јасним обележјима доставних возила, као и о стандардној амбалажи експрес пошиљке.

Пошта је позвала грађане да се у случају било какве недоумице или сумњивог покушаја уручења Пост-експрес пошиљке потребно је да позову Контакт центар Поште Србије на бројеве 0700 100 300 и 011 3607 788, како би се иста проверила.

Грађане су замолили да уколико је то могуће фотографишу сумњиво доставно возило, запишу податке, или пријаве сваки сумњиви покушај Министарству унутрашњих послова.

"Све релевантне службе у Пошти Србије појачано прате ситуацију на терену, прикупљају и обрађују податке према пријавама грађана, проверавају бројеве пошиљака на које корисници имају сумњу и предузимају све мере из своје надлежности ради благовременог реаговања на уочене злоупотребе пријавом Министарству унутрашњих послова - Управи криминалистичке полиције - против непознатих лица због злоупотребе корпоративних обележја и имена ЈП Пошта Србије", саопштиле су Поште Србије.

О новом застрашивању грађана прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА