Најновије

ДОШАО ЈЕ КРАЈ КОМУНИСТИЧКОЈ АЖДАЈИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ово су њени последњи трзаји

Имам осећај да је дошао крај комунистичкој црвеној аждаји и да су ово њени последњи злочиначки трзаји, казао је данас митрополит црногорско-приморски Јоаникије у острошком скиту Светог Јована Крститеља у Јован долу код Никшића.

Митрополит Јоаникије (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

Подсетимо, велики број грађана окупио се на раскрсници и аутомобилима блокирао пут према цетињском селу Доња Заљут, како би и овога пута спречили свештенство СПЦ да прође до Бајкове цркве, на Бјелилу и одржи литургију.

– Грдно су се преварили. Неће то ни Цуце ни свештеници који су родом из Цуца дозволити. Имам осећај да је дошао крај комунистичкој црвеној аждаји и да су ово њени последњи злочиначки трзаји. Немојте много обраћати пажњу, драга браћо и сестре, јер они све што су градили, градили су на братском крвопролићу. А ми треба да се молимо да се наш народ измири, да једни друге целивамо, да једни друге помажемо, да не учествујемо у томе ни на који начин – рекао је Владика Јоаникије.

Владика им је поручио нека чине што су наумили.

– Али, дошао је крај тој беди и том лудилу. Народ је схватио да је некоме интерес да га и даље дели. И у то се улаже велика енергија и велика средства. И чине се многе манипулације и шире се многе лажи- рекао је он.

Наше је, рекао је он, да се на овај велики празник помолимо Богу за мир, љубав, братско измирење и братску слогу, преноси Дан.

– И да опростимо. И њима да опростимо. Да Бог опрости, јер не знају шта чине – закључио је изабрани Митрополит црногорско-приморски Јоаникије.

О новом покушају присвајања Цетињског манастира од стране '’комита'’ прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА