Најновије

ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ: Ко пије овај витамин, од њега комарци беже

Доктор Бранимир Несторовић саветује како да заштитите себе и своје најмилије од крвопија и то на потпуно природан начин.

Бранимир Несторовић. (Фото: Јутјуб)

“Постоје једноставни, природни начини да се одбију комарци попут коришћења витамина Б комплекса, посебно Б1 витамин који има мирис који одбија женске комарце – које убадају.

“Када пију овај витамин комарци беже јер им је мирис зноја непријатан, а сличан ефекат има и бели лук” тврди Несторовић за Линк ТВ.

Несторовић као посебно ефикасан начин одбијања инсеката наводи и једну нашу стару биљку – коприву.

“Коприва убија све сто постоји. Уберете коприву и ставите је да стоји у фрижидеру 5 дана у води и са том водом испрскате кућу и инсекти нестају за неколико сати”, тврди он.

Старе биљке попут коприве су временом развиле одбрамбене системе који их штите од вируса, бактерија, гљивица и од других биљака, па су зато ефикасне.

Ако до убода ипак дође, свраб представља један од највећих проблема, а Несторовић као решење предлаже још један стари рецепт – еозин.
“Еозин помаже, црвена боја која се намаже како би се смањио свраб и спречила инфекција. Али ако се направе пликови и крастице, онда то не вреди, и на ред долази нови стари лек – цинк оксид – маст коју зовемо цинкова маст и која може да се маже пар пута дневно јер има антисептичко и антиалергијско дејство”, објашњава Несторовић.

Руси ставили ратни брод на нишан! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА