Најновије

РУСИ СПРЕМНИ ДА АКТИВИРАЈУ ВОЈСКУ НА ГРАНИЦИ! Ситуација се брзо погоршава, стари непријатељ поново прети

Ситуација у Авганистану се драматично погоршава, упозорио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и додао да ће Русија учинити све да заштити савезнике у ОДКБ од потенцијалних претњи, укључујући ангажовање своје базе на граници Таџикистана и Авганистана.

Руска војска (Фото: mil.ru)

„Учинићемо све, што између осталог обухвата ангажовање наше војне базе на граници Таџикистана и Авганистана, да бисмо спречили било какве покушаје агресије према нашим савезницима“, рекао је Лавров током посете Лаосу.

Како је додао, Русија помно прати ситуацију у Авганистану. Он је рекао и да је председник Русије Владимир Путин ових дана телефоном разговарао са лидерима Таџикистана и Узбекистана, а у контакту је и са лидерима других централноазијских држава.

„Обавезе у оквиру ОДКБ остају на снази у потпуности“, додао је министар.

Представници Секретаријата ОДКБ су јуче посетили део границе како би проценили ситуацију и известиће Стални савет организације.

Подсетимо, у Авганистану трају сукоби владиних снага и талибана који су заузели значајан део територија у сеоских областима и покренули офанзиву на велике градове.

Нестабилност у земљи је у порасту посебно с обзиром на то да је Вашингтон обећао да ће до 11. септембра повући све своје војнике.

Вашингтон и талибани су прошле године потписали у Дохи први мировни споразум у  последњих 18 година који предвиђа повлачење страних снага, размену заробљеника и почетак дијалога између снага у Авганистану.

Вучић нам свесно доноси делта сој короне из Индије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА