Најновије

КРИЗНИ ШТАБ ОВО КРИЈЕ ОД ВАС: Вакцине не помажу! Вакцинисани више умиру од делта соја у овој земљи, чак 60 одсто!

Политичари и лекари Кризног штаба свакодневно застрашују грађане Србије покушавајући да их убеде да делта сој вируса корона напада само невакцинисане. Међутим, то не само да није истина, већ је апсолутна лаж. Нови сој не само да једнако напада и вакцинисане и невакцинисане, већ од њега сразмерно једнако умиру и једни и други. А ако је вакцинисаних више, онда они више и умиру у апсолутним бројкама.

Ковид гробља (фото: Јутјуб)

То се јасно показују извештаји из Велике Британије, тачније Енглеске. Мејл онлајн је најпре пренео 13. јуна студију која каже да је од 42 умрлих од новога соја, 29 одсто људи примило обе вакцине. Међутим, тај податак се испоставио као преурањен и нетачан.

Наиме, Гардијан преноси да се већ 25. јуна, на брифингу службе Јавног здравља Енглеске, та цифра попела на 43 одсто, (од 117 умрлих, 50 је било вакцинисано са обе дозе). Али, наставља Гардијан, ако посматрамо оне који су примили најмање једну дозу вакцине, онда се проценат вакцинисаних који су умрли од делта соја ковида пење на 60 одсто.  

Како се наводи у тексту, звучи забрињавајуће да је већина људи, који су умрли од сада доминантног делта соја вируса, били вакцинисани! Да ли су вакцине неефикасне, питају се у чланку, а онда дају чудан одговор: „Далеко од тога, то је оно што би се могло очекивати од несавршене вакцине…“

Гардијанов чланак (фото: Гардијан скриншот)

У чланку се то што већином умиру вакцинисани покушава одбранити констатацијом да, када би сви били вакцинисани несавршеном вакцином, онда би сви који су умрли били вакцинисани.

Међутим, та логика је потпуно траљава, јер чак и несавршена вакцина треба да пружа бар неку заштиту и да у значајној мери умањи смртност. Наиме, у Енглеској је са једном или две дозе вакцинисан приближно једнак проценат људи који је и преминуо од новог соја. У том периоду о коме говори извештај, са две дозе је било вакцинисано негде око 45 становништва, док је најмање једну дозу примило нешто преко 60 одсто Енглеза. Како видимо проценти вакцинисаних и умрлих се приближно поклапају, те се може закључити да вакцине не пружају баш никакву заштиту од делта соја.

Британци воде врло детаљну дневну статистику што се тиче вакцинације и то по окрузима. У Србији имамо само манипулације бројкама, и офрље тврдње неких лекара како ће делта сој нападати само невакцинисане. Зато и нема никакве детаљне статистике.

Откуд толико Индијаца у Србији, да ли увозимо делта сој? Читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА