Најновије

НЕ МОЖЕ ДАН ДА ПРОЂЕ А ДА НЕ ПОМЕНЕ РЕЗОЛУЦИЈУ: Дритан у Сарајеву као код куће!

- Са БиХ желимо да градимо најбоље односе. Наша рука пријатељства је пружена. У Сарајеву се осећам као код куће - истакао је потпредседник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић након састанка са Бисером Турковић, заменицом председавајућег Већа министара и министарком спољних послова БиХ.

Дритан Абазовић. (Фото: Влада ЦГ)

Констатујући да су односи две земље пријатељски, засновани на заједничким приоритетима, као што су европске интеграције, потпредседник Абазовић је навео да је будућност Западног Балкана у ЕУ и да је то идеалан пут до стабилног и сигурног региона. У том смислу, Абазовић је нагласио да су добросуседски односи и европске интеграције кључни за економски и инфраструктурни опоравак и развој.

Потпредседник Абазовић је казао да поред чланства у НАТО, пуноправно чланство у ЕУ остаје стратешки циљ Црне Горе и опредељење које нема алтернативу, због чега Црна Гора високо вреднује недвосмислену подршку европској перспективи Западног Балкана.

Заменица председавајућег Већа министара и министарка спољних послова БиХ Бисера Турковић, на почетку је истакла захвалност Црној Гори и потпредседнику Абазовићу због усвајања Резолуције о геноциду у Сребреници и навела да је суочавање ће прошлошћу допринети бољој регионалној сарадњи која ће резултирати уласком у ЕУ.

Абазовић и Турковић разговарали су и о бројним заједничким инфраструктурним пројектима, проблемима изградње ХЕ Бук-Бијела, бољој сарадњи у области туризма и могућностима унапређења регионалне и мултилатералне сарадње.

Турска развија супер брзу ракету "Лешинар" која има само један циљ уништавање руског С 400 Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА