Најновије

ПОСЛЕДЊЕ УПОЗОРЕЊЕ ПОБУЊЕНИЦИМА: Имају неколико сати да изврше наређење! У противном осетиће сву надмоћ САА!

Сиријске власти послале су последње упозорење бившим побуњеницима у јужном делу Даре, познатијем као Дара ал-Балад, тврде извори.

Сирија. (Фото: Правда)

Власти су локалним лидерима у Дара ал-Баладу дале рок до краја дана да прихвате нови споразум о примирју. Према споразуму, 132 лица биће протерана у подручја на северу Сирије. Лидери се још увек нису огласили по овом питању. Велики број наоружаних побуњеника одбијају да напусте Дару.

Сиријска арапска армија (САА) предвођена елитном 4. дивизијом наводно ће започети свеопшти напад на Дару ал-Балад у случају да локални лидери не прихвате нови споразум о помирењу пре истека 1. августа.

САА предузела је све мере како би се избегла реакција бивших побуњеника у другим деловима Даре. Велики број контролних пунктова у руралним подручјима је евакуисан. Трупе су премештене у високо утврђене базе.

Бивши побуњеници у источном и западном делу Даре покренули су 29. јула низ напада на десетине утврђења као одговор на покушај напада САА на Дару ал-Балад. У том нападу побуњеници су заробили најмање 40 сиријских војника. Након посредовања руских снага, заробљеници су пуштени 31. јула.

Асад издао указ - мандат за састав нове владе поверио прекаљеном дипломати! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА