Најновије

Монструозне претње Јоаникију и Порфирију: "Нећемо дозволити да српски патријарх оскрнави трон Светог Петра Цетињског"

Премијер Здравко Кривокапић изјавио је да нико неће моћи да спречи устоличење митрополита Јоаникија, које је у присуству патријарха Порфирија, најављено за 4. септембар, а група Цетњана која је то доживела као претњу одговорила му је да ће они и други Црногорци којима је, како кажу, стало до достојанства своје домовине и своје слободарске прошлости одлучно спречити тај "издајнички и окупаторски чин".

Патријарх Порфирије (Фото: Јутјуб)

- Нећемо дозволити да српски патријарх оскрнави трон Светога Петра Цетињскога и престоницу Светога Ивана Црнојевића увођењем црногорског отпадника Јоаникија Мићовића. У својим црквама можете радити што хоћете. У нашем духовном средишту, чија је слобода плаћана крвљу наших предака, нећете моћи устоличити онога који не признаје Црногорску цркву, црногорску државу, црногорску традицију, црногорски језик, црногорску културу", наводи се у саопштењу, које је пренео портал подгоричког Радија Антена М.

Премијеру су поручили да "држи даље руке" од, како наводе, црногорских светиња.

- Ми нисмо они што им читавога живота нешто смета. Ми смо они што им смета издаја! Цетиње и Цетињски манастир скрнавити нећете. Ако не верујете, уверићемо вас - запретила је група Цетињана.

Кривокапић је јуче у Пљевљима рекао да је устоличење митрополита један од најдостојнијих чинова и народна воља, коју, како је рекао, "не могу спречити појединци којима читавог живота нешто смета".

Кривокапић је рекао и да ће присуствовати устоличењу митрополита, те да ће на Цетиње доћи без обезбеђења.

Како је Лазански уништио Хрвате прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА