Најновије

ЈЕРЕМИЋ НАЈАВИО: Стижу нови докази да је Веља Невоља радио за Вучића и БИА (ВИДЕО)

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је у Нишу да ће у наредним недељама и месецима почети да "испливавају" нови докази о везама људи из врха државе са криминалним кланом Вељка Беливука, што ће сигурно утицати да се промени начин на који се Србија данас посматра из неких од најважнијих престоница у Европи и свету.

„Представници страних држава у Србији имају информације о тој повезаности, послали су извештаје о томе и ти извештаји ће се у септембру наћи на столовима њихових влада“, изјавио је Јеремић.

Према његовим речима, веза организованог криминала и државног врха Србије сигурно почиње да баца једно другачије светло на начин на који се Србија доживљава у свету и на тумачење да је „фактор стабилности“ у региону.

„Амбасадор са којим сам имао прилику да разговарам протеклих дана рекао ми је да је јасно да је један човек убијен након што је полиција и БИА почела да прати и снима све у вези банде Веље Беливука. Пита се како је то могло да се догоди и рекао да би то у његовој земљи изазвало врхунски скандал и пад владе“, истакао је лидер Народне странке.

Он је казао да сматра да ће политичка ситуација у нашој земљи бити све живља како се буде приближавала јесен, укључујући и дешавања око одржавања избора и учествовања на изборима.

На питање новинара да ли осећа одговорност што је 2004. године, у време кад се он налазио у Влади Србије, приватизована Дуванска индустрија Ниш, а у приватизацијама у Електронској и Машинској индустрији остало без посла и плата 10.000 људи, Јеремић је рекао да на свим тим приватизацијама стоји потпис Синише Малог, тако да је Мали права адреса за то питање.

Јеремић је казао да се он у време приватизације великих фирми у Нишу бавио спољним пословима пошто је најпре био саветник, а после министар спољних послова.

Председник Градског одбора Народне странке Ђорђе Станковић затражио је да град хитно наложи измену пројекта реконструкције моста и трга и обезбеди адекватно осветљење.

Станковић је истакао да мост сада има „смешну“ расвету и изгледа као тунел.

Такође је подсетио да је реконструкција трга и моста трајала скоро две године, уместо четири месеца, али како је нагласио, фирме којима је посао био поверен за тај продужетак нису одговарале.

Опасно смо близу пооштравању мера каже Тиодоровић. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА