Најновије

ВЕЛИКА ДИПЛОМАТСКА ГРЕШКА МОСКВЕ: Да ли је руски дипломата случајно узео пример Сребренице за Донбас?

Алина Арсењева, руска новинарка и стручњак за Балкан, скренула је пажњу на озбиљну дипломатску грешку Москве.

Дмитриј Козак (Фото: РИА Новости)

„Желела бих да вас подсетим на још једну ужасну дипломатску грешку на коју Русија тврдоглаво одбија да обрати пажњу, дозвољавајући јој тако да постане уобичајено место у реторици руководства земље. Реч је о непримереном поређењу могуће офанзивне операције Оружаних снага Украјине против ЛДНР са Сребреницом - ево последњег примера, изјаве бившег потпредседника Владе и заменика шефа председничке администрације Козака: „Ако се тамо, како каже наш председник, спрема Сребреница, вероватно морати да се бранимо “.

Изоставимо узнемирујуће двосмислене резерве, „очигледно изнуђене“ - и пређимо на срж проблема. Употреба такве лажи коју је Запад створио и промовисао да демонизује Србе шаље, благо речено, двосмислену поруку Београду и Бања Луци.

Још се није догодило, али замислите изјаву високог српског државног функционера да каже: „Нећемо дозволити голодомор-геноцид над Србима на Косову, сличан оном који је Москва организовала 30-их година у Украјини“.

Апсолутно неадекватно апеловање за Сребреницу тада је изазвало збуњеност у српском министарству спољних послова: да ли је то био некакав наговештај или само превид? "Можда је Козак мислио на хрватску Олују, можда је помешао?" - питали су ме званичници Министарства спољних послова Србије. У мом разговору и званичници из круга вишег руководства Републике Српске изразили су свој недостатак разумевања по овом питању.

Ако ово није неспособност дипломата и писаца говора највишег ешалона, онда је то чиста саботажа “, написала је Арсењева.

Како Турска заузима територију бившег СССР, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА