Најновије

КОРОНА У СРБИЈИ СВЕ ЈАЧА: Доктор Тиодоровић проговорио о пооштравању мера

Проф. др Бранислав Тиодоровић, члан Кризног штаба, рекао је за РТС да се епидемијска ситуација оцењује као несигурна са тенденцијом преласка у неповољну.

Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

Проф. др Бранислав Тиодоровић изјавио је да се знају услови под којима се даје трећа доза вакцине.

- Пре свега то су оне особе које имају пад имунитета, са имунодефицијенцијом. Укључили смо и оне који су изложени својим боравком, у социјалним установама, они који обављају здравствену делатност и сигурно особе које често путују у иностранство - казао је Тиодоровић.

Напомиње да је све врло добро организовано.

- Иде све преко е-управе. Добија се позив, СМС-ом или имејлом и тачно се има увид. Из тог огромног списка се позивају особе које испуњавају услове. И биће упућени у било који од вакциналних пунктова где могу да бирају вакцину коју ће примити - рекао је др Тиодоровић.

Тиодоровић наводи да све можемо да урадимо, али ако не прескочимо обухват од 60 до 65 одсто вакцинације, а сада смо мало изнад 50 одсто, нећемо постићи добар ефекат.

- Врло је важно да прими вакцину и радно активно становништво, јер ту немамо постигнуто ни 35 или 36 одсто - казао је др Тиодоровић.

Напомиње да делити децу на вакцинисану и невакцинисану није у реду.

- Сигурно ћемо морати више пажње да посветимо мерама које се спроводе у школама и да на тај начин обезбедимо да све функционише на регуларан начин. Већ је одавно требало да се уозбиљимо сви заједно и да схватимо да је ово доста озбиљна ситуација. Епидемијска ситуација се оцењује као несигурна са тенденцијом преласка у неповољну. Повећава се број. Имаћемо до краја августа и у септембру у том повећаном броју и вероватно ћемо морати у одређеном периоду да проценимо да ли ћемо пооштравати мере у најкласичнијем смислу - навео је Тиодоровић.

Члан СНС и Беливуковог клана и даље прима плату у јавном предузећу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА