Најновије

ДР НЕСТОРОВИЋ О ЗАПАДУ И ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Бура ће тек да настане!

Доктор Бранимир Несторовић, донедавни члан Кризног штаба за борбу против коронавируса, гостовао је на Балкан инфу и говорио о бројним темама.

Др Бранимир Несторовић. (Фото: Јутјуб)

Несторовић, чији ставови су ставови о вирусу готово по правилу изазивали контроверзе и због којих је био нападан како од својих колега тако и од шире јавности, између осталог говорио је и о политичким темама и патриотизму.

И без сумње, његови ставови и о овим темема изазваће једнаке, ако не и веће контроверзе као и они о пандемији.

У делу интервјуа у коме је одговарао на геополитичка питања, Несторовић је сасвим јасно изнео своој политички став према ономе Западу и његовом систему вредности.

Између осталог, Несторовић децидно тврди да је Европска унија пропали пројекат.

- И када ја то кажем, обично са друге стране стигне одговор да је то наш највећи спољно-трговински партнер. Не разумем, какве то везе има? Причамо о систему вредности и о томе да смо ми за њих грађани другог реда и да нас презиру... А то да ли су они богати, да ли имају добре плате... То је потпуно друга прича. И ти људи који иду тамо, иду, раде, зараде неки новац. Али то не треба да их "откине" основне приче. А то је да ако нестане Србија неће имати земљу - наводи Несторовић.

Он наводи да људи не разумеју да ако изгубимо ово што имамо, а "сви се труде да отму пуном паром", онда остајемо "без куће".

- Кад немаш кућу, ти можеш да имаш све, али не можеш увече да се вратиш у своју кућу. Ти си онда вечити подстанар. Ово што сад имамо, морамо да бранимо како знамо и умемо. Држава и инстутуције би морале да раде на патриотизму - констатује Несторовић.

Несторовић је у интервјуу који можете погледати у снимку испод говорио и о бројним другим темама - тамној материји, корони, Николи Тесли, Новаку Ђоковићу... 

Американци се огласили о повлачењу са Косова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА