Најновије

НАТО О АВГАНИСТАНУ: "Савезници су тражили"

Неколико чланица НАТО предложило је данас да аеродром у Кабулу остане отворен за евакуацију и након тренутног рока за ту операцију, што је 31. август.

НАТО војска. (Фото: Јутјуб)

"САД су саопштиле да временски рок за евакуацију истиче 31. августа, али је неколико наших савезника нагласило да се то по потреби продужи како би могли да извучемо што више људи", саопштио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг на конференцији за новинаре данас након састанка министара спољних послова земаља НАТО, преноси Ројтерс.

Он је нагласио да највећи изазов у овом тренутку није транспорт људи из Кабула, већ њихов превоз до аеродрома, и да је то приоритетна потреба.

Столтенберг је рекао и да је приоритет НАТО да извуче људе из Кабула и да одржава аеродром оперативним, а оценио је да је ситуација у Авганистану тешка и непредвидива.

Столтенберг је поново позвао талибане да дозволе безбедан пролаз свим страним држављанима и Авганистанцима који желе да изадју из земље. НАТО је овог лета након скоро две деценије завршио војну мисију у Авганистану и повукао већи део снага из те земље, али Алијанса и даље има дипломатске представнике у Кабулу.

Вилијам Вокер некад режирао Рачак, а сад уједињује све Шиптаре широм света! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА