Најновије

ПОДНЕТ ЗАХТЕВ ЗА ОПОЗИВ ЏОА БАЈДЕНА: "Оставио је Америку на цедилу, занемарио је дужност!"

Републиканска конгресменка Марџори Тејлор Грин поднела је америчком Конгресу три резолуције за импичмент председника САД ДЖоа Бајдена, између осталог и због ситуације у Авганистану.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

Тејлор Грин образложила је како је поднела резолуције за опозив америчког председника, због "занемаривања дужности у Авганистану", "кршења имиграционих закона и изазивања безбедносне кризе на јужној граници" и "узурпирања надлежности Конгреса игнорисањем одлука Врховног суда"."

Конгресменка у резолуцијама оптужује Бајдена да је "занемарио дужност", јер није успео да "обезбеди извлачење на хиљаде америчких цивила и авганистанских савезника" када су талибани преузели власт у Авганистану, те да је "наоружао непријатеље" остављајући америчку војну опрему у Авганистану, преноси „Фокс њуз“.

Републиканци су појачали критике Бајдена после успеха талибана у Авганистану. Претходно је републикански сенатор Линдзи Грејем рекао да „председник заслужује да буде опозван уколико било који Американац или Авганистанац који је помагао америчким снагама буде остављен у Авганистану после повлачења америчке војске“.

Резолуција за импичмент коју је поднела Марџори Тејлор Грин тешко да може да буде усвојена у Конгресу, наводи „Фокс њуз“, док из Беле куће нису реаговали на њен предлог.

Курди приредили пакао Турцима у Алепу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА