Најновије

ТАЛИБАНСКИ ШАМАР ВОЈСЦИ САД: Обукли америчке униформе па се спрдали да чувеном фотографијом из Другог светског рата! (ВИДЕО)

Јединица талибана под називом батаљон Бадри 313 уочена је како патролира Авганистаном са опремом америчке производње, а објавила је једну фотографију која изгледа као да се руга чувеној фотографији из Другог светског рата, подизање заставе на Иво Џими.

Талибани. (Фото: Твитер видео)

Пропагандни видео записи објављени ове недеље на каналима повезаним са талибанима приказују војнике у мало познатом батаљону Бадри 313 који носе САД и савезничко оружје и опрему за које се чини да су украдени од савезничких војски током патролирања деловима Кабула.

На једној пропагандној фотографији виде се припадници Бадри 313 батаљона како постављају талибанску заставу на сличан начин као шест америчких маринцаца који су подигли САД заставу на планини Сурибачи током битке код Иво Џиме 1945, преноси Фокс Њуз.

"Ово је тек недавно откривено, је милиција, јединица за специјалне операције талибана која је распоређена не само у Кабулу, вец́ и другдје, која је дала потпуно другачију слику. Не више само синови пољопривредника и пастира, гомила верских терориста, али група за специјалне операције која се може упоредити, можда, са најбољима на свету ", рекао је ове седмице Шив Арур, виши уредник и водитељ телевизијског програма Индиа Тодаy.

Посебна јединица Бадри 313 разликује се од типичних талибанских бораца по томе што више личе на САД војнике, са камуфлажом, борбеним чизмама и панцирима. Они такође носе карабине М4 и возе оклопне Хамви, известила је Синклер Бродкастинг Груп.

"С обзиром да су талибани сада на власти, постоје сви разлози да се верује да би милиција могла ојачати", додао је Арур. "Очекујте да ц́ете у недељама и месецима видети много више Бадрија 313."

Председник и оснивач Еурасиа Груп, Јен Бремер, такође је у суботу ујутро на Твитеру објавио фотографију талибанских бораца "са њиховом новом америчком опремом".

Сједињене Америчке Државе су дале авганистанским снагама процењених 28 милијарди долара наоружања између 2002. и 2017. Али сада, "све што није уништено, сада је у рукама талибана", САД званичник, који је говорио под условом анонимности, рекао је Ројтерсу.

Одузимање америчког наоружања, попут напредних авиона, служи као пропагандно оруђе, јер побуњеници не могу управљати авионом без обуке.

Трамп напао Бајдена па поменуо Русе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА