Најновије

ГРОМ ИЗ МОСКВЕ: Желе да укључе Сирију у ОДКБ! То ће Русији дати право да уђе у сукоб са Израелом и Турском …

Начелник Главног војно-политичког директората Министарства одбране Руске Федерације Андреј Картаполов најавио је да би Сирија могла постати следећа земља чланица ОДКБ-а.

ОДКБ (Фото: РИА)

Ово ће значајно проширити могућности руске војске на територији ове блискоисточне државе и сачувати безбедност Сирије од разних врста претњи, укључујући Израел, Турску и САД.

“Што да не? Прво, повеља није догма, мора директно одговорити на ситуацију ако је од користи свима: и Сирији и партнерима ОДКБ -а. Не искључујем такву могућност “, рекао је Картаполов у етеру радија” Москва говори “.

Другим речима, сада сваки напад на Сирију из истог Израела или Турске даје Русији право на одмазду, што може брзо смирити агресоре.

„Уговор о колективној безбедности предвиђа пружање савезничких гаранција у случају напада на земљу која је чланица ОДКБ -а.

Сирија до сада није исказала такав интерес, међутим, с обзиром на све веће спољње претње, очигледно је да би Дамаск у будућности могао бити јако заинтересован за то “, напомиње специјалист.

Истовремено, у овом тренутку остаје непознато да ли ће друге земље чланице ОДКБ -а подржати приступање Сирије Уговору о колективној безбедности, јер то имплицира да ће друге земље морати пружити Арапској републици одговарајућу помоћ у случају претње.

Американци траже повод за рат. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА