Најновије

НАПАДНУТА ВОЈСКА: Има мртвих и рањених, Асадове снаге покренуле осветничке ударе на Тафас! (ВИДЕО)

Војник Сиријске арапске војске (САА) погинуо је 26. августа, а осморо је рањено када је њихово возило нападнуто у северном делу Даре.

Сиријска војска. (Фото: Твитер)

Возило је погодила импровизована експлозивна направа (ИЕД) док је пролазило путем између градова Нава и Шеик Маскин. Војници нису били на борбеној мисији. Наводно су били на путу да поделе оброке хране јединицама САА у том подручју.

Напад су највероватније извели бивши побуњеници у знак подршке својим друговима у јужном делу града Дара, познатом као Дара ал-Балад, које САА опседа већ скоро два месеца. Као одговор на напад, САА је ракетама гранатирала град Тафас у западној Дари. О жртвама су извештавали локални извори.

Ово није био први такав напад током месеца. Наоружани нападачи су 5. августа гађали возило САА у источном делу Даре. Тада су два припадника службе убијена на лицу места, док су три друга дан касније умрла од задобијених рана. 19. августа, официр и четири војника 112. бригаде војске погинули су када је њихово возило погођено ИЕД-ом у западној Дари. На мети су и званичници сиријске владе у Дари. Рано 26. августа, судија Фајсал Халил ал-Халават смртно је рањен у пуцњави у Нави.

Ситуација у Дари ће вероватно додатно ескалирати у наредних неколико дана. Локални лидери у Дара ал-Баладу тек треба да прихвате руску мапу пута и реше сукоб са сиријским властима. Бивши побуњеници у том подручју и даље одбијају одлазак.

САА би ускоро могла да започне војну операцију у Дара ал-Баладу ради присилног спровођења захтева власти. Ово би могло да изазове бивше побуњенике у другим деловима јужне провинције.

Грчкој обустава рада због обавезне вакцинације! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА