Најновије

"РАЗБИЈАЧИ ТИТАНА" РАЗБИЈАЈУ АМЕРЕ У ИРАКУ: Конвоји лете у ваздух као од шале, осам уиграних напада (ВИДЕО)

Дана 24. августа, проирански Саријат Касим ал-Џабарин (Разбијач титана) напала је осам конвоја који су превозили логистичке залихе, опрему и возила за коалицију предвођену САД-ом у различитим деловима Ирака.

Конвоји лете у ваздух (Фото: принскрин)

Два конвоја за снабдевање нападнута су у централној провинцији Вавилон, два у јужној провинцији ал-Диванија, два у близини главног града Багдада, један у јужној провинцији ал-Мутана и други конвој у јужној провинцији Ди Кар.

Свих осам конвоја гађано је експлозивним направама, од којих су неке биле опремљене експлозивно формираним пенетрационим пуњењем.

Саријат Касим ал-Џабарин објавио је видео који приказује само четири од осам напада који су се догодили 24. августа.

Према Саберин Њузу, неки од циљаних конвоја премештали су хамвије и неидентификовану врсту борбених возила у америчке базе у северном Ираку. Коалиција предвођена САД-ом вероватно је касније планирала да пресели возила, конкретно Хамвије, на североисток Сирије.

Саријат Касим ал-Џабарин једна је од неколико проиранских ирачких група које су настале након убиства Абу Махдија ал-Мухандиса, заменика команданта јединица за народну мобилизацију, и иранског команданта снага Кудс, генерал-мајора Касима Сулејманија.

Видео-снимак напад на амерички конвој можете погледати кликом ОВДЕ.

Напади на колоне и базе коалиција под вођством САД-а у Ираку трајаће вероватно све док је Вашингтон одлучан да задржи своје снаге у земљи.

Колико људи на свету умире од корона вакцине прочитајте ОВДЕ.

Извор: southfront.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА