Најновије

ВОЈСКА СРБИЈЕ ЈАЧА ЗА 93 ПОДОФИЦИРА: Будућност оружаних снага наше отаџбине изгледа блиставо (ФОТО)

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас свечаности поводом пријема у професионалну војну службу у својству подофицира и произвођења у чин водника 93 полазника 17. класе Основног курса за подофицире у касарни "Бањица 2".

Војска Србије. (Фото: Јутјуб)

Честитајући им први подофицирски чин, Стефановић је истакао да су се определили да живот, не само каријере, проведу у једној од најчаснијих институција наше земље.   

Како је рекао, војска и све оно што чини живот војника нису новина за најмлађе подофицире, с обзиром да су до сада били у њој у својству професионалних војника.

- Ви већ знате шта то значи, знате каква одрицања то носи, знају и ваше породице колико сте морали да радите да бисте доспели до ових чинова. И за вас то није ново, али ново је то што данас добијате команду над људима. То јесте огромно бреме одговорности, као и тежина оптерећење чина – од водника, до генерала, у различитом степену, али је то нешто и што вас чини важним у систему Војске Србије и нешто због чега сте посебни. Ви сте одабрани, ви сте ти који су најбољи од оних које смо имали, којима је поверена та тешка, али лепа и озбиљна дужност. И зато вас молим да будете такви како та дужност захтева озбиљни, посвећени и да покажете да волите своју Србију увек и на првом месту - поручио је министар Стефановић подофицирима.

Он је истакао да се се наша земља труди да побољша положај припадника наше војске.

- И није то увек само плата, иако ћемо се трудити да поново добијете повећања плата. Разговарао сам са председником Вучићем много пута о томе и разумемо да само задовољан војник значи јаку војску, а само јака војска значи јаку Србију. Трудићемо се да имате и добру опрему, да имате добру и квалитетну униформу, да и ви и ваше породице будете задовољни зато што видите да ваша држава брине о вама и да је сваке године боље него оне претходне - рекао је министар Стефановић.

Према његовим речима, колико год неки људи потцењивали Војску Србије, данас свако разуме да је она кључни фактор одвраћања свакога ко помисли да може да угрози нашу отаџбину.

- Данас је наша војска једна од најмоћнијих у региону, не само због опремљености, већ и због људи. Они су кључна ствар за сваку војску – њено срце. Поносан сам на наше људе који су увек спремни да се боре за своју земљу и да буду уз свој народ - поручио је министар Стефановић.

Након читања наредби о унапређењу у чин водника, министар Стефановић је уручио  награде тројици најбољих у рангу те класе - водницима Филипу Ђурашковићу, Стефану Миладиновићу и Владиславу Перовићу.

У име полазника 17. класе, окупљенима се обратио најбољи у рангу водник Филип Ђурашковић, који је истакао да су се данас његови, као и снови његових колега, остварили.

- Заједничким трудом, залагањем, огромном жељом за усвајањем нових знања и стицањем нових вештина, савладали смо различите селекције, тестирања и испите, да би смо могли данас овде да часно и подигнуте главе будемо пред вама - нагласио је водник Ђурашковић.

Према његовим речима, данашња свечаност за њих није само промоција, већ жељно преузимање одговорности да се у свом даљем раду усавршавају.

Свечаности су присуствовали чланови Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба.

Србија и Република Српска усвајају нови закон! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА