Најновије

ИДЛИБ ПРЕД ЕКСПЛОЗИЈОМ: Џихадисти Хаџат Тахрир ал-Шама учинили неопростиво!

Нови сукоб је избио између Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТШ) повезаног са Ал-Каидом и снага које подржава Турска у северозападном сиријском региону Велики Идлиб.

Хаџат Тахрир ал-Шам (Фото: Јутјуб)

ХТШ је 27. августа ухапсио двојицу команданата "Легије Шам", главне фракције Националног фронта за ослобођење (НЛФ), који подржава Турска, без јасног разлога.

Команданте су, како се извештава, похапсиле снаге безбедности ХТШ-а на једном од пет контролних пунктова које је ујутро успоставила терористичка група око града Даркуш у западном Идлибу. ХТШ је запленио лично оружје и возило команданата.

Заробљеници су идентификовани као Амар Шартах, војни командант "Ханану бригаде" "Легије Шам" и теренски командант Махер Џабас. Двојица команданата су наводно одведена у затвор Занабки, један од злогласних заточеничких објеката ХТШ-а у Великом Идлибу.

Хапшење Шартаха и ​​Џабаса испровоцирало је локално становништво у њиховом граду, Кафар Такхариму, на северу Идлиба. Штавише, "Легија Шам" је све своје трупе ставила у стање високе приправности.

Први извештаји указују на то да ће ХТШ пустити команданте. Ипак, хапшење команданата већ је створило тензије са снагама које подржава Турска у Великом Идлибу.

Турска војска и њени савезници подржавали су ХТШ током последње офанзиве сиријске војске на Велики Идлиб. Ипак, терористичка група наставља да јача контролу над Великим Идлибом тлачећи сваког ко се усуди да оспори његову вољу.

У паклу Авганистана рађа се највеће зло икада. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА