Најновије

ОТПОР ФАШИЗМУ: Гувернер Тексаса забранио обавезну вакцинацију против короне!

Наредба долази два дана након што је ФДА дала потпуно одобрење за вакцину Фајзер. То не спречава приватна предузећа да намећу обавезну вакцинацију за своје раднике, али јавна или приватна лица која примају јавна средства не могу захтевати од својих клијената доказ о вакцинацији.

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

Гувернер Грег Абот у среду је објавио извршну наредбу којом се забрањује владина мера за обавезну вакцину против КОВИД-19 у Тексасу, без обзира на статус одобрења вакцине у америчкој Управи за храну и лекове (ФДА).

Он је такође рекао да то питање додаје на дневни ред за текуц́у посебну седницу законодавног тела Тексаса.

Наредба долази два дана након што је ФДА одобрила потпуно одобрење за вакцину Фајззер. То је отворило питања о судбини претходног Аботовог налога који је забрањивао обавезну вакцинацију, али само за оне вакцине које су одобрене за хитну употребу.

Најновија Аботова наредба је једноставна, у којој се каже да „ниједан државни орган не може приморати ниједног појединца да прими вакцину против КОВИД-19“. Наредба чува изузетке за места попут старачких домова и свратишта који имају државну подршку.

У исто време, Абот је затражио од законодаваца да размотре законодавство које се односи на то да ли државне или локалне владе могу издати наредбе за обавезну вакцинацију и, ако је тако, која изузец́а треба да се примене.

“Захтеве и изузетке за вакцине је одређивало законодавно тело, а њихово учешће је посебно важно како би се избегло делимично увођење обавезности вакцина широм Тексаса”, рекао је Абот у саопштењу.

Законодавци су тренутно на другој посебној седници, а време је ограничено за напредак у дневном реду од 17 тачака, које је Абот раније најавио. Дом је коначно вратио кворум прошле недеље након што су демократе уложиле скоро шестонедељни протест против изборног закона ГОП-а, а тренутна седница би требало бити завршена 5. септембра.

Аботова наредба се у великој мери бави државним ентитетима, иако каже да „јавно или приватно лице које прима или ће примати јавна средства“ не може захтевати од „потрошача“ да достави доказ о вакцинацији да би примио услугу или ушао у неко место.

Према новом државном закону, сенатском закону 968, приватним предузећима је и даље забрањено да од купаца захтевају доказе о вакцинацији. Ни најновија Абботт-ова наредба, нити закон не баве се захтевима обавезне вакцинације за запослене у приватним предузећима.

Аботов портпарол, Рене Ез, потврдила је да приватна предузећа још увек имају могућност да вакцине налажу својим радницима, рекавши: “Приватним предузећима није потребна влада која води њихово пословање.”

У последњој Аботовој наредби у вези са захтевима за обавезну вакцинацију, издатој 29. јула, речено је да „ниједан владин ентитет не може приморати ниједног појединца да прими вакцину против КОВИД-19 која се примењује према одобрењу за хитну употребу“. Иако постоји нови државни закон који је деловао као заштита за претходну Абботт-ову наредбу ако је вакцина добила потпуно одобрење, није била тако свеобухватна као наредба и оставила је отворена врата за нове мере у погледу обавезне вакцинације.

Напад дроном у Авганистану, мета терористе који је ковао опасне планове! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nultatacka.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА