Најновије

КРВОПРОЛИЋЕ НА ФРОНТУ: Побуњеници извели минобацачки напад, двоје деце погинуло! (ФОТО/ВИДЕО)

Двоје деце настрадало је јуче, док су њихова мајка и троје браће и сестара рањени у минобацачком нападу у Карфи, на северу провинције Дара у Сирији.

Сирија. (Фото: Јутјуб)

Смртоносни минобацачки напад извели су локални бивши побуњеници у знак подршке преосталим саборцима у Дара ал-Баладу, јужном делу града Дара.

Неколико сати раније, 4. дивизија Сиријске арапске армије (САА) појачала је своје нападе на ал-Балад. Сиријска арапска новинска агенција саопштила је да су напади одговор на офанзиву на северни део града Дара.

Четврта дивизија извршила је напад борбеним тенковима, тешким митраљезима и импровизованом ракетном муницијом како би неутралисала наоружану групу. 

Више од 50 наоружаних мушкараца напустило је ал-Балад у две одвојене групе током 25. и 26. августа, у складу са споразумом између локалних лидера те области и сиријских власти. Руске снаге надгледале су процес евакуације.

Процењује се да је у ал-Баладу присутно бар још толико наоружаних људи. САА сасвим сигурно неће престати са интервенцијама док подручје не буде потпуно сигурно.

Русија повећава брзину и домет хиперсоничних ракета! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА