Најновије

ЗАХАРОВА: Русија никада неће одустати од Доњецка и Луганска

Русија никада неће напустити ЛНР и ДНР и наставиће да подржава републике, изјавила је зпортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

„Могу само да поновим речи руководства наше земље да Русија никада неће одустати од Доњецка или Луганска. И говоримо првенствено о људима који ће бити подржани, а ова подршка није престала ни минут, поново наглашавам, ни минут током година. Ово вам говорим не као особа која на овај или онај начин долази у додир са питањима спољне политике и међународних односа, већ једноставно као грађанин наше земље, који изнутра види шта се ради тако да су људи које ми називамо сународницима, људе који постају или постају држављани Руске Федерације, схватили да за њихове животе, не само за њихова права, већ првенствено за њихове животе, има за ко да се залаже“, рекла је Захарова.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије је нагласила да су оптужбе против Русије о недостатку помоћи неправедне и да не одражавају стварну слику.

„Чини ми се да је свакако неправедно рећи да Русија није учинила нешто или не чини нешто како би осигурала права, у најширем смислу те речи, становника Доњецка и Луганска. Могу вам рећи, као особа која на неки начин долази у додир са овим питањем: и политички и економски, финансијски, хуманитарно, људски, много је учињено“, рекла је она.

„Колико смо претњи чули од наших западних партнера, колико је санкција усвојено, колико смо речи агресије и уцене на нас прочитали и чули довољно током година. Да ли смо се бар једном повукли са својих положаја? Да ли смо бар једном рекли „догодило се, извините“? Не. Можда смо, бар једном, ревидирали наше принципијелне приступе, упркос колосалном међународном притиску? Не ”, закључила је Захарова.

Шта се дешава у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА