Најновије

ПАЖЊА, ПАЖЊА: Папа долази у Београд!?

Београдски надбискуп Ладислав Немет изјавио је данас да је позвао папу Фрању да посети Србију крајем септембра следеће године, на обележавање 100. годишњице успостављања Београдске надбискупије.

Он је истакао да би папа ''дошао одмах, али да има неколико фактора''.

''Прво је да локална Црква позове, друго да држава позове и треће да се све црквене верске заједнице сагласе, да нико није против'', рекао је Немет новинарима после божићне посланице одржане у ординаријату надбискупије у Београду, поводом Божића који се прославља 25. децембра по грегоријанском календару, јавља Хина, а преноси Танјуг.

Истакао је да папу не мора да позове патријарх Српске православне цркве Порфирије, и додао да, ако папа не буде дошао, онда ће доћи његов заменик, односно секретар Свете столице.

Неметов претходник на трону Београдске надбискупије Станисав Хочевар оценио је раније да постоји ''велика жеља свих страна да Папа посети Србију'', али да то није могуће остварити тако брзо.

Немет се, између осталог, у оквиру посланице осврнуо на оружане сукобе на Блиском истоку и Украјини, и истакао да извештаји са бојишта показују да су главни циљеви напада свих зараћених страна, поред оних војних, свакако и извори енергије, струје и воде.

Надбискуп је поручио и да средства комуникације могу "страшно да утичу на људско понашање".

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА