Најновије

МИНИСТАР ОДБРАНЕ ЗА ДЛАКУ ИЗБЕГАО СМРТ: Има мртвих и рањених, нови детаљи самоубилачког напада Талибана (ВИДЕО)

Талибани ће наставити да циљају авганистанске званичнике након напада на кућу министра одбране, рекао је у среду портпарол покрета Забихулах Муџахид, након напада на кућу министра одбране Авганистана.

Талибани у Авганистану. (Фото: Јутјуб)

- Овај самоубилачки напад био је само почетак одмазде над кључним личностима и вођама авганистанске администрације - написао је Муџахид на Твитеру.

Очевидац и извор у полицији у Кабулу рекли су у уторак да је разнет аутомобил у близини куће министра одбране Бисмиле Кана Мохамадија, након чега је неколико наоружаних људи ушло у просторије.

Касније током дана, министар је потврдио да ни он ни његова породица нису повређени. Ипак, напад је однео животе осам људи, а 20 је повређено. Талибани су преузели одговорност за напад, преноси Спутник Интернатионал.

Непријатељства у Авганистану су у порасту последњих седмица јер су талибани појачали офанзиву након што су се међународне трупе почеле повлачити из земље у мају. Централна влада у Кабулу сада тражи хитан састанак Савета безбедности УН ради решавања пораста насиља талибана.

Уједињене нације су више пута осудиле вишеструке нападе у Авганистану, позвале на хитан прекид борби у урбаним подручјима и почетак значајних унутаравганистанских мировних преговора.

Србија развија артиљеријска оруђа и муницију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА