Најновије

НОВИ ШОК ЗА АМЕРЕ И НАТО! Русија развија нову хиперсоничну ракету дугог домета и друге модерне системе наоружања

Руска Федерација развија најновију хиперсоничну ракету дугог домета Х-95, рекао је генерал-пуковник Владимир Зарудницки, начелник Војне академије Генералштаба Оружаних снага РФ.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Према речима генерала, данашња доминација у ваздухопловној сфери је услов за успешно вођење непријатељстава. Ова супериорност, нарочито је обезбеђена ефикасном употребом ударних и борбених авиона.

„У ове сврхе, за Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације, развијају се и усвајају нови и модернизовани модели наоружања, војна и посебна техника, попут модернизованог стратешког бомбардера Ту-160М, авијационог хиперсоничног ракетног система `Кинжал`, високопрецизног ваздушног оружја великог домета, а посебно хиперсонична ракета Х-95", саопштио је Зарудницки у свом чланку о факторима постизања победе у будућим ратовима, који је објављен у часопису "Војна мисао", пореносе "РИА Новости".

Такође, он је додао да се за Ваздушно-космичке снаге праве беспилотне летелице различитих класа, радари за откривање изван хоризонта, противавионски ракетни системи и друга најновија војна техника.

Како је за РИА Новости објаснио извор у војно-индустријском комплексу, „развија се нова хиперсонична ракета дугог домета за модернизовани стратешки бомбардер Ту-22М3М, модернизовани стратешки бомбардер Ту-160М и напредни авион за велике удаљености“.

"Прототипови су већ тестирани на носачима-авионима", додао је извор.

Тренутно се у руској војсци налазе у експериментално-борбеном дежурству хиперзвучни пројектили "Кинжал", које носе авиони МиГ-31К и хиперзвучна ракету створена на бази балистичке ракете "Искандер". На тестирањима је "Кинжал" достигао брзину 10 пута већу од брзине звука. Крајем јуна два авиона МиГ-31К са овим ракетама распоређени су ваздухопловној бази у Сирији.

Осим тога, за ловце Су-57 пете генерације развијају се хиперзвучне ракете које ће се налазити унутар трупа авиона. 

Русија такође завршава испитивања бродског ракетног система са хиперсоничном крстарећом ракетом "Циркон", а бродови и подморнице биће наоружани таквим ракетама. Последње испаљивање "Циркона" током испитивања изведено је 19. јула са фрегате "Адмирал Горшков".

Како је рекао министар одбране Сергеј Шојгу у фебруару, различити хиперзвучни системи постаће окосница руских снага.

Ердоган понижава свој народ. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА