Најновије

АМЕРИКА ГУРА ПРИШТИНУ У РЕГИОНАЛНУ ИНТЕГРАЦИЈУ: Олакшавају им пут у ЕУ

САД подржавају напоре Западног Балкана у јачању економске интеграције и позивају владу у Приштини да приступи регионалним економским интеграцијама "отвореног ума", саопштено је из америчке амбасаде у Приштини поводом одбијања привремених приштинских институција да придруже иницијативи "Отворени Балкан".

Приштина (Фото: јутјуб)

"Влада (самопроглашеног) Косова мора да одлучити којим ће иницијативама да се придружи и које најбоље подржавају њену економску визију. Охрабрујемо владу да отвореног ума приступи напорима регионалне економске интеграције и да прихвати решења која побољшавају односе са суседима", рекао је портпарол америчке амбасаде у Приштини за Радио слободна Европа, одговарајући на питања у вези са одбијањем Приштине да се придружи иницијативи "Отворени Балкан".

Из америчке амбасаде поручили су да је снажнија економска и политичка интеграција "од суштинског значаја за трајни мир и просперитет, и да ће такође, ојачати постојеће напоре (самопроглашеног) Косова да испуни реформе потребне за будући приступ ЕУ", преноси Репортери.

"Охрабрујемо (самопроглашено) Косово да тражи могућности за смањење трговинских баријера, повећање економске конкурентности, изградњу интегрисаног региона и одрживе економије која ће бити од користи свим становницима Косова", наведено је у одговору амбасаде, пренело је Косово онлајн.

Шта се заправо спрема на Космету, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА