Најновије

ДАН РЕЧНЕ ФЛОТИЛЕ У СРБИЈИ: Ево шта је наша војска приказала (ВИДЕО)

Војном свечаношћу у Новом Саду, обележен је Дан рода речних јединица Војске Србије, уједно и Дан Речне флотиле Копнене војске.

Речна Флотила (Фото: Војска Србије)

Дефилеом ешалона бродова у Новом Саду, обележено је 106 година постојања Речне флотиле копнене војске.

Најистакнутијим појединцима уручена су признања, а командант, капетан бојног брода Љубиша Марковић, подсећајући на историјат јединице и постигнуте резултате, поручује да Речна флотила дуже од века одговорно, часно и професионално одговара изазовима.

„Речна флотила је опремљена и оспобљена да се ангажује на свим задацима у захвату водних путева и другим рејонима Републике Србије. Радионичким капацитетима и стручним знањем, војни бродови, пловна средства, ронилачка опрема, амфибије и понтонијска средства су у функцији извршавања задатака и све три мисије Војске Србије", рекао је Капетан бојног брода Љубиша Марковић, командант Речне флотиле Копнене војске.

Дан речних јединица и Речне флотиле обележава се у знак сећања на 6. август 1915. када је поринут први српски ратни брод, оклопни чамац „Јадар“., чиме је отпочела историја српске Речне ратне флотиле Војске Краљевине Србије.

Шта је поручила иранска амбасада у Београду, прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА