Најновије

ОВО СУ ЦЕНТРИ АНТИРУСКЕ ПРОПАГАНДЕ У ЕВРОПИ: Шојгу разоткрио детаље

Антируски пропагандни центри делују у Риги, Талину и Варшави, где се на кварталном нивоу „печатира“ на десетине стручњака, рекао је у петак министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Сергеј Шојгу (Фото: РИА Новости)

"Информације су данас постале једна од врста оружја. Центар за пропагандну стратегију створен је у Риги, центри су постављени у Талину и Варшави. Тамо се ствара информативно оружје, које се увози и дистрибуира широм наше земље", рекао је Шојгу на састанку са особљем предузећа Красмаш, које производи ракете Сармат.

Он је додао да су ти центри проширили многе гласине, и да из ових структура излазе "не баш најбољи мириси".

"Мало је вероватно да ћете именовати барем један центар у нашој земљи који обучава специјалисте за информационе нападе. Ми не обучавамо такве стручњаке. Али постоји неколико центара у Европи који такве стручњаке обучавају од грађана наше земље", додао је он .

"Мало је вероватно да ћете пронаћи барем један центар у нашој земљи који обучава специјалисте за информационе нападе. Ми не обучавамо такве стручњаке. Али постоји неколико центара у Европи који такве стручњаке обучавају међу грађанимаа наше земље", додао је Шојгу .

Према његовим речима, такви западни центри надзиру информациони простор на интернету, идентификују оне "који не пишу ништа добро" и затим их позивају да раде за грантове.

"И ово није само неколицина, то су десетине (људи) који се печатирају у сваком кварталу", појаснио је руски министар одбране.

Истовремено је нагласио да руско војно министарство посвећује значајну пажњу информативном плану, подсећајући на новине Краснаја Звезда, ТВ канал и радио под брендом Звезда.

О новом нападу на Доњецк прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА