Најновије

МИЛОМИР МАРИЋ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Кривокапић, Бечић и Абазовић имају скован план да владају, а ево шта ће бити са Миловом владавином!

Марић сматра да је премијер Црне Горе, којег је доскора доживљавао као православца, опчињен НАТО пактом и да сву своју енергију улаже да би задовољио америчку амбасаду у Подгорици.

Миломир Марић. (Фото: Јутјуб)

Милу Ђукановићу ДПС више није потребан, довољни су му његови противници који сада са позиције власти спроводе његову политику, изјавио је новинар, публициста и главни и одговорни уредник ТВ Хепи Миломир Марић.

Он је за БОРБУ изјавио да је Мило Ђукановић сигурнији сада на власти него што је био пре избора и да би Здравко Кривокапић, Алекса Бечић и Дритан Абазовић волели да га промене, али да они буду Мило Ђукановић и владају његовим системом који је јако добар за употребу.

- Мило Ђукановић је сигурнији на власти него што је био пре избора.  Њему не треба његова странка, довољни су му ови који се, тобоже, представљају као његови противници и који нису ништа учинили да до некаквих промена дође. Иако су Кривокапић, Бечић и Абазовић у почетку деловали као да желе да демонтирају стари систем, да неке промене направе,  очигледно су, у међувремену, схватили да је тај систем јако добар за употребу. Сви би они волели да промене Мила Ђукановића, али да они буду Мило Ђукановић и да са тим системом они владају. Чак и у Србији је било доста људи од 5. октобра па наовамо којима је Мило Ђукановић био идол и сви они су сањали да владају исто као Мило Ђукановић - рекао је Марић.

Кривокапић се лажно представљао као верник СПЦ-а, он је импресиониран НАТО пактом, напада државе које су прве донирале вакцине Црној Гори

Марић сматра да је премијер Црне Горе, којег је доскора доживљавао као православца, опчињен НАТО пактом и да сву своју енергију улаже да би задовољио америчку амбасаду у Подгорици.  За сваку донешену одлуку он се, уместо народу који га је гласао, правда америчкој амбасадорки у Црној Гори.

Са друге, оцењује Марић, Кривокапић у Србији, Русији и Кини-државама које су му донирале вакцине када је Црна Гора била без истих, не види ништа вредно.

- Он је техничка интелигенција. Очигледно је импресиониран НАТО пактом и његовом машинеријом, те према томе ништа значајно не види у Србији и Русији. Ја сам мислио да је макар православац и да ће га због тога имати више пијетета према Србима и Русима, али изгледа да се он лажно представљао као вјерник СПЦ-а, док га не изаберу на функцију. Кривокапић сматра да је најважније да су задовољни у америчкој амбасади. За то се борио и за то изборио, никада га Београд није интересовао. Само ме чуди што се љути што га нико не зове да дође у званичну посјету Београду. Он је једанпут на препад долазио у Патријаршију и долазио је на сахрану патријарха Иринеја- изјавио је Марић.

Здравко је само један у низу оних који је изиграо српско поверење

Марић се осврнуо на чињеницу да Кривокапићу није сметало тзв. уплитање Србије и српских медија које му је “ишло  на руку” у предизборној кампањи, као и то што му је изборни штав био сјештен у Српској кући чије отврање је финансирала држава Србија. Сада када је изиграо поверење српског народа и Србије, тврди Марић, Кривокапић се представља као жртва невиђене хајке, којој, гле чуда, ниједним својим гестом није допринио.

- Он није једини који је изиграо српско поверење и који се на тај начин Србима одужио за неку помоћ. Ја дуго памтим, тако да је Здравко Кривокапић само један у низу политичара који је злоупотребио српску подршку - казао је Марић.

Резолуција о српском геноциду спасила Владу Црне Горе од пада

Да у Скупштини Црне Горе није усвојена Резолуција о геноциду у Сребреници, Влада Здравка Кривокапића би пала, оценио је Марић и додао да је поступак од самог предлагања до изгласавања унапред договорен.

- Резолуција о српском геноциду у Сребреници донета је да би се сачувала Влада Здравка Кривокапића. Очигледно да је то био неки споразум, упркос томе што је ту иницијативу поднела Бошњачка странка и без обзира на изјаву Здравка Кривокапића да је та Резолуција непримерена. Иако се ограђује од ње,свјестан је да више не би био премијер да се десило супротно.  Непримерено је то и што је он сменио министра Лепосавића, иако му је честитао СМС поруком на вештини са којом је одговорио на питање о геноциду у Сребреници- истакао је Марић.

Крајњи циљ НАТО Срба из Црне Горе јесте да уведу Србију у Северно-атлантски савез

Марић констатује да су се у Црној Гори појавили неки модернији НАТО Срби који би желели да “затуцане” Србе из Србије уведу у изабрано НАТО друштво.

- Појавили су се сада у Црној Гори неки НАТО Срби, модернији Срби. Они сматрају да су ови Срби из Србије “затуцани” и да они треба да их воде у НАТО. Они се труде да докажу да су они западнији од Срба из Србије који су, према њиковом укусу, још увијек превише  орјенталн и- рекао је Марић.

Мржњом према Србији и Србима ствара се нови црногорски идентитет

Без мржње према Србији и Србима ниједна од нација које су створене на рушевинама Југославије није направљена, па стога ни новоцрногорска, оценио је Марић.

- Та мржња према Србији и Србима која се ствара, основ је стварања некаквог новог црногорског идентитета. Очито да не може да се створи нација, ако се не сруше сви мостови према Србији.  Ја бих волео да Црногорци имају неки систем више вредности да могу да буду и Црногорци, а да истовремено не мрзе Србе. Охрабрио би их да пробају, да остану Црногорци, а да не мрзе Србе - апострофирао је Марић.

Свако село око Цетиња давало је више генерала, амбасадора него преостале југословенске државе заједно

Србија никада није владала Црном Гором, нити има намеру да то чини у будућности, упркос сталним оптужбама званичне Подгорице.

Како тврди Марић, Београд је само очекивао да ће у Црној Гори, променом власти, престати да се спроводи антисрпска политика.

- Нико из Србије није желио да влада у Подгорици, нити је када владао. Обично су људи из Црне Горе владали у Београду. Свако село око Цетиња давало је више генерала, амбасадора него преостале југословенске државе заједно. Некада Дедиње, а сада Врачар препун је Црногораца, тако да та прича о наводној окупацији 1918. нема утемељења у реалности. У Црној Гори стално кукају да јој је била ускраћена државност у Југославији. Када читам ове нове књиге модерне црногорске историје, не могу да верујем како они замишљају, да се сви југословенски народи уједињују, остварују сан о заједничкој држави, који је настао у Загребу, а не у Београду, а да Црна Гора истовремено остане изван тога.

Они сада пласирају тезе да неко из Београда хоће да узме ЕПЦГ, Луку Бар, плаже, иако су Кинези већ узели као хипотеку и Луку Бар и плаже за кредит који Црна Гора не може да враћа. Из Београда су очекивали једино да престане антисрпска кампања. Ништа више, нико није очекивао. У Црној Гори је и даље на снази антисрпска агенда, као да се ништа није десило ни на литијама, ни на изборима - као да није дошло до промене власти - напоменуо је Марић.

Шиптари одбили вашингтонски споразум! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА