Најновије

НАЦИОНАЛИЗАМ ''СКРОМНОГ ЈЕВРЕЈСКОГ МОМКА'': Захарова о Зеленском

Портпарол Министарства спољних послова Руске Федерације Марија Захарова изразила је огорчење због "пропагандних" чланака западних медија, који су је заправо оптужили за лагање и вређање председника Украјине Владимира Зеленског. Скандал је избио након што је Зеленски позвао присталице Русије међу становницима Донбаса да напусте Украјину, а Захарова је критички оценила његов говор.

Владимир Зеленски (Фото: Јутјуб)

На свом Телеграм каналу, дипломата је цитирала одломак из колумне DW -а, који каже да се њеном лаком руком "скроман јеврејски момак ... претворио у украјинског националисту", што, наравно, није.

Захарова је скренула пажњу на чињеницу да аутори чланка нису поменули далеко више од скромних успеха Зеленског у животу - познатог глумца, успешног бизнисмена, сада шефа државе. Чак и ако је у младости био скроман, то не значи да ће му изворни поглед на свет остати за цео живот, пише Захарова.

„Историја зна хиљаде примера“, наставила је, „када су„ скромни момци” постали најзлогласнији духови.

И истакла је да су се новинари из неког разлога фокусирали само на једну од многих карактеристика Зеленског - његову националност.

"Одајем признање немачком искуству по овом питању ...". написала је Захарова.

Питала се може ли било која националност гарантовати њеним представницима да постану националисти. Ако немачки новинари тако мисле, онда је „ово национализам у свом најчистијем облику“.

Дипломата је закључила своја размишљања наговештавајући да је солидарна са продуцентом Максом Фадејевим по питању кијевске националистичке политике. Он је раније врло оштро говорио о Зеленском.

Осим Захарове, чувени израелски публициста Авигдор Ескин, који често гостује у емисијама на руским ТВ каналима, често наглашава националност Владимира Зеленског и, с времена на време, на свом фејсбук профилу му поручује: '’Имам савет за Владимира Зеленског: кофер, аеродром, Израел!'’.

Шта је најавио Сергеј Шојгу, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА