Најновије

ГРЧКА НИЈЕ САМА! Српски ватрогасци помажу пријатељима у гашењу ватрене стихије! (ФОТО)

Српски ватрогасци јутрос су стигли на Евију у Едипсос, где су се придужили грчким колегама у гашењу ватрене стихије. Са ватрогасцима је стигла и медицинска екипа.

Пожари у Грчкој. (Фото: Јутјуб)

Такође, хеликоптерска јединица Министарства унутрашњих послова полетела је рано јутрос ка Грчкој како би помогла у гашењу пожара на острву Евија.

Posted by Бели Орао on Понедељак, 09. август 2021.

Помоћ у гашењу пожара из ваздуха нашим пријатељима Грцима пружиће четрнаест припадника са три хеликоптера, два "бел 212" и "Х-145".

На Евији заробљено између 450 и 500 српских туриста

На Евији, највећем острву у Егејском мору, а другом по величини у Грчкој, како је конзул навео, остало је између 450 и 500 српских туриста.

- Пола ће их отићи данас, или ће се вратити у Србију или ће летовање наставити у копненом делу - рекао је Вукосављевић.

Казао је да је пре избијања пожара по проценама на острву летовало око 900 туриста из Србије.

Забрањен је долазак на острво, трајекти возе само у једном правцу и то бесплатно, рекао је Вукосављевић и додао да туристи више неће долазити на Евију.

Конзул Вукосављевиц подсетио је да је прекјуче 200 српских туриста евакуисано из места Пефки на грцком острву Евија, они су због шумских пожара који су се приближили насељеном подрућју, ноћ провели на трајектима.

- На сталној вези сам са водичима, са представницима агенција и са нашим Министарством туризма, па гледамо да се све реши на најбољи начин - рекао је Вукосављевић и додао да је ситуација у Едипсосу - најпознатијој је уједно и најстаријој бањи у Грчкој, под контролом.
Подсетимо, Министарство унутрашњих послова Србије и Сектор за ванредне ситуације упутили су јуче посебну јединицу од 37 припадника са 14 возила и три хеликоптера у Грчку да помогну колегама и грађанима на острву Евија у борби поротив ватрене стихије.

Лукашенко о уласку Белорусије у састав Русије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА