Најновије

ВУЧИЋ И БОЦАН-ХАРЧЕНКО: Сарадња на високом нивоу, упркос корони

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са руским амбасадором Александром Боцан-Харченком.

Александар Вучић и Александар Боцан-Харченко. (Фото: predsednik.rs)

Како се наводи у саопштењу из прес службе Председника, Вучић и Боцан-Харченко констатовали су да су Србија и Русија и у протеклом периоду, упркос тешкоћама које је донео коронавирус, потврдиле висок степен билатералне сарадње.

Зато су изразили очекивање да у наредном периоду дође до повећања робне размене, да буду завршени текући и покренути нови заједнички енергетски и инфраструктурни пројекти, као и да се и даље јача сарадња у области технолошког развоја и иновација.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су изразили задовољство што ће ускоро бити положени последњи делови пруге од Београда до Новог Сада, јер тај пројекат доноси значајне промене у функционисању железничког саобраћаја у нашој земљи.

Двојица саговорника су разговарали о ситуацији у региону, посебно у вези са последњим забрињавајућим догађајима у Босни и Херцеговини. Констатована је потреба да буду обезбеђени мир и стабилност.

Амбасадор Боцан-Харченко је овом приликом још једном изразио саучешће поводом смрти амбасадора Србије у Русији Мирослава Лазанског, истичући његове заслуге за развој српско-руских односа.

Кризни штаб ће ово прво забранити ако дођемо до критичне бројке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА