Најновије

ИНЦИДЕНТ У СТУДИЈУ! Балетић: Мило је свашточина без части и морала! Народ је такве звао гњида јер су мислили да је гњида го*но од вашке (ВИДЕO)

Мило Ђукановић је једна свашточина. То се у Црној Гори каже за људе који образа немају, који су без части и морала, изјавила је новинар и некадашњи ратни репортер РТС-а Милијана Балетић, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Милијана Балетић, бритка сабља српског новинарства (фото: Јутјуб)

Она је рекла да свако може да буде шта год хоће, али немају право да њој или било коме говоре да је тог истог порекла.

- Откуда вам право да мојим прецима, који су упокојени, и Његошу и Св. Петру Цетињском, и Св. Василију Острошком, откуд вам право да ви пребирате и претресате њихове свете кости да их ви препакујете, чистите и слажете под ваше „Вива веро Монтенегро“? А они живот дали да остану Срби, и оно што су били? То је тај безобразлук невиђени који се са Црном Гором сада дешава – приметила је Балетићева.

Она је рекла да је поздрав „Viva vero Montenegro“ окупаторски и на окупаторском језику.

- А то што је радио Мило и његова покварена пропаганда са државне телевизије, и још и сада то раде, то је увреда за здрав разум. То пас с маслом не би појео. Знате како је народ такве звао у Црној Гори? Звао их је гњидама. Народ је мислио да је гњида го*но од вашке. Он их чак не зове вашкама, него каже гњида, јер су сматрали да је то го*но од вашке – објаснила је она.   

Такође је рекла да они више не помињу Српску православну цркву већ кажу да је то црква Србије.

- Они иритирају својом безочношћу, просто би требало од њихових лажи и манипулација бранити тај несрећни, слуђени народ – поручила је Балетићева, а потом казала:
- Замислите ви, усред Подгорице вам се роди Немања, од којег је настала лоза Немањића и чији је син Свети Сава. И ви, уместо да се поносите, уздигнуте главе да станете пред Запад… Слушам у неким емисијама кажу: „Наше је Мирослављево јеванђеље“. Ма немој, ваше је Мирослављево јеванђеље, а није Мирослав, који је стриц Светог Саве? И Немања вам је био окупатор Црне Горе? Замислите ви тога лудила! – огорчена је новинарка.

Она је приметила да њима одговара да је црква на Цетињу цетињски, манастир Острог њихов, манастири Морача и Пива да су њихови, али им не одговоара да је то Српска православна црква.

- Не одговара им да је Св. Василије, слава му и милост, из Херцеговине, из Тврдоша – казала је.

Како је рекла, Србима се краде језик, „па нам краду веру, па нам краду историју, традицију, обичаје, познате личности, и српску вертикалу која је оставила трага у српској култури и науци“.

- И то присвајају, од тога праве идентитет, черупају оно што је наше, скраћују нас и отимају, говоре да то нама не припада него њима. Нас су ућуткивали, наметали нам кривицу, забрањивали да кажемо да смо жртве, сабијали нас у ћошкове. Уместо да су се покајали због злодела над нама, они су нас терали да ћутимо, и да се кајемо ако кажемо да смо жртве – истакла је Милијана Балетић, додавши да колико је проблем у нашем непријатељу и његовој патологији, толики је у нама самима.

- Ми праштамо, а да се нико није покајао, не истрајемо да злочинци буду кажњени. А кад злочинац то види, он види у томе нашу слабост – опоменула је она.
Балетићева је констатовала да је увек било тешко бити Србин, и да бити Србин - „то могу само они најбољи“.

Говорећи о повлачењу Американаца из Авганистана, и да ли ће се исто десити на Косову и Метохији, рекла је да постоји изрека „Свака сила за времена, а невоља иде редом“.

- Ниједна окупација не може бити вечна. Као што су се повукли из Авганистана, тако ће се повући и са нашега светога Косова и Метохије. То није наша тек тако нека територија, то је наше свето место – истакла је.

У једном тренутку водитељ емисије је направио инцидент када је просуо чашу са водом по столу док је постављао једно питање и помињући једно добро познато име. О чему се ради, можете погледати на 53:45 видео снимка.

Да ли ће Мило прогласити ванредно стање, само да спречи избор митрополита Јоаникија, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА