Најновије

КО НЕ АПЛАУДИРА ВУЧИЋУ, ДОБИЈА САНКЦИЈЕ: СНС принудно скупља људе за отварање фабрике

Градски одбор Покрет за Преокрет Краљево, изражава пуну забринутост због информација, које нам стижу од радника фабрике Леони, да руководство фабрике, по наредби локалног СНС-а, спрема санкције за оне који сутра не буду на отварању фабрике и који нису спремни да аплаудирају Александру Вучићу.

Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

- Запосленима, који у просеку примају 38.000 динара, као стимулација за долазак у недељу се нуди 4.000 динара, што је у великој несразмери на редовна примања. Њихова редовна дневница, када у фабрици није Александар Вучић, не прелази 1.600 динара. Недолазак, насупрот стимулацији, носи са собом, како им се наговештава, неизвесност за њихов радни положај, чак и за оне који имају важне породичне обавезе.

Иако нерадни дан запослени су добили наредбу да буду на послу мада тог дана нема потребе за ванредним радним активностима и једини циљ је сликање у страначке сврхе. На тај начин запослени у Леонију постају статисти у Вучићевој предизборној кампањи. Забрињавајуће је да компанија Леони допушта да се њен простор користи за политичку пропаганду, кроз кршење права радника.

Скандалозно је да под обећаним финансијским поклонима, односно санкцијама, приморавају раднике да аплаудирају човеку који је суспендовао демократију и грађанске слободе у Србији. Скандалозна је и чињеница да радници неће моћи да планирају недељу као нерадан дан, да проведу са својим породицама - наводе из Покрета за преокрет Краљево.

Снимак са еколошког протеста погледајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА