Најновије

САСТАНАК МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА И ДОДИКА: О чему се разговарало у манастиру Ждребаоник? (ВИДЕО)

У манастиру Ждребаоник код Даниловграда у току је састанак српског члана Председништва БиХ Милорада Додика и новоустоличеног митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Јоаникије и Додик (Фото: Јутјуб)

Сусрет је уприличен на велики православни празник Усековања Главе Светог Јована Крститеља.

– Добио сам позив да будем на устоличењу, али смо из познатих разлога одлучили сви ми да не долазимо да не буде нека шпекулација којој су неки склони – нагласио је Додик.

Он је додао да му је част што ће данас разговарати са митрополитом Јоаникијем, преноси РТРС.

Одлазим у Манастир да попричамо о свему, да видимо шта ми можемо помоћи и да му захвалим за истрајност, човеку који несумњиво остаје у оквиру онога што је српска православна вера и Црква и то је сада најважније – рекао је Додик.

Додика је дочекао Митрополит Јоаникије који је рекао да је српски члан Председништва БиХ, у немогућности да присуствује устоличењу на Цетињу 5. семптембра, данас дошао да му честита, преноси ДАН.

– Из Републике Српске увек чујемо поруке братског помирења- казао је митрополит благосоловивши Додика и Републику Српску и даривајући Додику икону Богородице.

Додик каже да се захваљује владици и жели да се деси помирење међу браћом која морају живети у миру.

– Желио сам да будем ту пре седам дана, али сам дошао данас да вам честитам, вама и народу, који је достојанствено показао снагу наше вере и цркве. СПЦ остварује своју непоколебљиву мисију, окупља народ и позива на мир. Пратили смо дешавања, и мислимо да је верујући народ са вашим вођством сачувао светиње и то ће бити задужбина овог времена – казао је Додик.

Он је навео да је са неразумевањем пратио нека дешавања, али да му је нејасно да у „колевци наше вере и народа неком смета своја црква“. За Јоаникија је казао да је прави човек за митрополита и да верује да ће он окупити све људе.

– Ако изгубите идентитет изгубићете све. Да није било цркве не би било ни нашег народа кроз историју. Зато цркву треба чувати јер је она гарант нашег опстанка – казао је Додик.

Истакао је да је политика нешто друго од цркве и тако треба остати, јер црква има своју мисију.

– Наша црква је извор уточишта и наде – казао је Додик.

Манастир Ждребаоник је манастир Српске православне цркве који се налази на левој обали реке Зете у Секулићима, надомак Даниловграда. Посвећен је Светом Архангелу Михаилу и припада Митрополији црногорско-приморској.

Како Мило Ђукановић напада Србију из Хрватске, прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА