Најновије

ПОПОВИЋ: Ðукановић уплашен због хапшења које му прети

Председник Црне Горе Мило Ðукановић уплашен је због хапшења које му неминовно прети за организовани криминал, трговину дрогом и цигаретама, а за шта постоје чврсти докази у црногорском и међународним тужилаштвима, оценио је данас министар у Влади Србије Ненад Поповић, преноси Тањуг.

Мило Ђукановић (Фото: Председништво ЦГ)

Поповић, који је председник Српске народне партије, рекао је да је „Ðукановић због тога спреман да учини све да остане на власти, па макар и по цену тога да крене у рат против сопственог народа и државе, али и у рат против цркве, коју, као осведочени комуниста, мрзи из дубине душе и жели да је уништи“.

"Његов улог нема цену, јер то више није само његова политичка каријера, већ је то и његова лична слобода и извесна могућност да крај живота дочека иза решетака. Са том опасношћу није суочен само Ðукановић, већ и многи припадници његове мафијашке хоботнице, чији се пипци протежу широм Црне Горе и Балкана", рекао је Поповић поводом интервјуа председника Црне Горе загребачком Јутарњем листу.

Пррема речима Поповића „ова пословна, политичка и медијска мафијашка хоботница ускоро ће се суочити са механизмима правне државе Црне Горе, и отуд долази сва нервоза и отров који Ðукановић сеје у хрватским медијима, тражећи савезнике у онима који деценијама уназад воде антисрпску кампању у региону и међународној јавности".

Поповић указује да, међутим, ово није време од пре 20 или 30 година, када међународна јавност није знала ко је Мило Ðукановић.

"Данас је овај аутократа прозрен у међународној политичкој јавности и зато су му сви некадашњи савезници окренули леђа. Прозрен је као криминалац, комуниста, аутократа и политички губитник који силом покушава да прекраја демократску вољу грађана Црне Горе, али и да им силом, снајпером, одузме право на слободу вероисповести загарантовано Уставом", додаје се у саопштењу из ове странке.

Називајући Ðукановића политичким конвертитом, Поповић подсећа да је он током своје политичке каријере мењао идеологије и ставове искључиво по мери оних који су му помагали да сачува место сувереног владара Црне Горе.

"Некада је то био Милошевић, када је Ðукановић уз његову подршку био премијер Црне Горе, а данас је то НАТО пакт, на чију подршку се Ðукановић донедавно ослањао, а који му је данас, по свему судећи, отказао подршку, не желећи да буде саучесник у његовим криминалним радњама. Све што данас ради Ðукановић осликава тужан крај једног диктатора, који је дошао на власт на крилима комунизма, а који је временом, комунистичку идеологију заменио једином коју данас признаје - идеологијом организованог криминала и трговине дрогом", каже Поповић.

Како Вук Драшковић брани Мила Ђукановића, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА