Најновије

СКАНДАЛ! СЕВЕРИНА ВРЕЂАЛА СРПСКОГ ПАТРИЈАРХА? Слала му претеће СМС!

Хрватска певачица Северина Вучковић месецима наводно узнемирава патријарха српског Порфирија и шаље му увредљиве и претеће СМС поруке, преносе медији.

Северина Вучковић. (Фото: Јутјуб)

Како медији преносе, поглавар СПЦ наводно је пре три седмице пријавио хрватском тужилаштву (ДОРХ - Државно одвјетништво Републике Хрватске), које је покренуло предистражни поступак против Северине, пише Српски телеграф.

Почела да зове

Према информацијама које су београдском листу пренели саговорници из медијских кругова у Загребу, узнемиравање почело је непосредно након Порфиријевог избора у фебруару.

Северина је поруке слала на хрватски број који је патријарх користио док је био митрополит загребачко-љубљански и претежно боравио у тој земљи. Он није реаговао све до пре три седмице, када је певачица, видевши да он не одговора и да је чак престао и да гледа поруке, није почела и да га позива на тај број (сада, иначе, користи и други пошто више не борави у Хрватској).

- Дан-два после именовања за поглавара СПЦ почеле су да стижу поруке. У њима Северина патријарха Порфирија ословљава са попе ("Попе, попе, дружиш се са кримосима") и пише буквално све и свашта, користећи такав речник који нормалан човек не може ни да замисли (неке поруке су толико бљутаве и огавне да смо одлучили да их не објављујемо, прим. аут.). Порфирије у почетку није реаговао, али је онда узнемиравање постало готово свакодневно, а било је и позива - каже један од саговорника из Загреба.

Како преносе извори из Загреба, патријарх СПЦ је у тужилаштву примљен на највишем нивоу и цео случај је схваћен веома озбиљно. Не само зато што се ради о поглавару СПЦ већ и зато што је садржај порука које је Северина слала такав да ту има много елемената претње.

Безуман поступак

Говорећи о мотиву за овакве безумне поступке певачице, наши саговорници указују да они вероватно потичу из мржње због коректних и добрих односа које патријарх Порфирије има са Миланом Поповићем, с којим она води битку око старатељства над сином Александром. Поповић је познат као велики добротвор Цркве, који је помагао у обнављању и опремању српских светиња у Хрватској, између осталог и након последњег јаког земљотреса. Порфирије је и крстио Поповићевог најмлађег сина.

Поводом овог случаја, контактирали смо с менаџером хрватске певачице Томиславом Петровићем, али нисмо добили одговоре на послата питања.

Ово је једина тема о којој се неће разговарати на састанку Путина и Зеленског! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА