Најновије

ДУГИ РАЗГОВОР ПУТИНА СА АСАДОМ: Дилеме нема - зна се ко опструише напоре Москве и Дамаска да реше рат у Сирији (ФОТО/ВИДЕО)

Терористи су претрпели озбиљну штету, јер сиријска влада контролише више од 90 одсто територије те земље. То је један од закључака разговора руског и сиријског председника Владимира Путина и Башара ел Асада у Москви.

Владимир Путин и Башар ал Асад. (Фото: kremlin.rux)

Башар ел Асад захвалио је Владимиру Путину на хуманитарној помоћи и заједничким напорима да се заустави тероризам.

- Заједничка операција за борбу против тероризма траје већ шест година, током којих су сиријска и руска војска постигле велики успех, не само ослобађањем земље или повратком избеглица у своје градове и села, већ и заштитом многих других недужних грађана. Тероризам не познаје политичке границе и не зауставља се на њима - изјавио је Асад.

Владимир Путин је оценио да је главни проблем то што су стране трупе присутне у деловима земље, без дозволе Уједињених нација и без дозволе Дамаска.

- Тиме се очигледно крши међународно право. Не дозвољава Вам се да уложите максималне напоре у сређивање земље. Резултати председничких избора показују да Вам људи верују, упркос свим потешкоћама и трагедијама протеклих година, а процес обнове и повратак нормалном животу повезују са Вама - указао је Путин.

Абазовић се извињава цетињанима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА