Најновије

СУЗЕ ЗАПАДНЕ КРАЈИНЕ И ДАЉЕ ЛИЈУ: Српско-руски центар ''Мајак'' не заборавља велико страдање

Делегација Српско-руског центра Мајак коју је предводио директор центра Владимир Пребирачевић а коју су чинили специјални саветници Дејан Самарџић, Миодраг Миликић, Немања Каралић и активисти Александар Каралић и Александар Зивлак присуствовали су Дану сећања на страдање Срба у 13 западнокрајишких општина у Храму Благе Марије на Банстолу.

Сећање не умире (Фото: Мајак)

'’Догађају који ће постати традиционалан су присуствовале бројне званице градских и покрајинских власти као и бројних удружења заједно са свештенством Српске Православне Цркве. Покрајинска секретарка за културу и информисање Драгана Милошевић одржала је  надахнут говор у којем се најбоље осликава пут којим наша држава треба да иде поштујући и штитећи своје страдалнике широм српског света. Запажене говоре су одржали и помоћник градоначелника Станко Љубичић и Душко Ћутило директор Фонда за избеглa, расељенa лицa и за сарадњу са Србима у региону као и шеф Представништва Републике Српске у Србији, Млађен Цицовић и историчар Саша Адамовић као и Ранка Срдић Милетић председница савеза крајишких удружења.

Завршну беседу после парастоса служеног у Храму Благе Марије пуну емоција и патриотског завештања одржао је старешина храма Синиша Хрвачевић уз кога Српско-руски центар Мајак стоји свим срцем и душом'’, пише у саопштењу Српско-руског центра '’Мајак'’.

Уз заједничку молитву за душе страдалника, полагање венаца крај споменика Крајишка суза испред Храма од стране делегација које негују дух сећања на претке и завичај, затим пригодну беседу представника институција, историчара, домаћина и живих сведока одало се дужно поштовање према жртвама и немилом догађају који не сме бити заборављен.

Зашто Пентагон не жели рат са Москвом, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА