Најновије

ВАЊА ГРБИЋ: Србијом владају лаж и површност, преварен сам и издан!

"Ми Срби смо поган народ, уништавамо своју децу, не поштујемо своје великане већ их оплакујемо тек након што их сахране. Живимо у времену у коме је површност на највишој цени, лаж је основно средство комуникације, а превара начин живота. Али, све ће ово проћи и маске ће пасти. Мени се у Србији десило све и свашта, изваран сам, измалтретиран, издан, толико да сам у једном моменту помислио да одем напоље", поручио је наш прослављени одбојкашки ас Владимир Вања Грбић.

Вања Грбић (Фото: Јутјуб)

Бескомпромисан, рођени победник, вечити борац - такав је Вања Грбић био на терену док је носио дрес наше репрезентације. А ни ван терена није много другачији, јер се не либи да каже оно што многи мисле, само не смеју да кажу.

Вања Грбић нема тај проблем, па је у неколико изјава ставио до знања у каквом друштву живимо, да се потпуно поремећен систем вредности, али је и истакао да је уверен да ће "све ово проћи".

- Умро је велики уметник Небојша Глоговац, писало се о њему три дана и то је то. Зашто? Зато што је моралним отпацима друштва препуштено да креирају критеријуме вредности у Србији. Не, не читам новине, не гледам телевизију, обожавам да пецам. Људи са којима се ја дружим су врло једноставни, ми живимо изван "фарми", "задруга", политике и глупости било које природе. Моја глава је мирна - рекао је Владимир Грбић и наставио:

- Срби не поштују своје великане, већ их величају и оплакују тек након што их сахране. Патријарх Павле је једном приликом рекао: "Да би ми судио мораш да узмеш мој шешир, мој штап, мој капут, моје ципеле, да идеш мојим стопама, да прођеш мој пут, и тек онда, ако још увек будеш хтео, можеш да ми судиш". Код нас људи не размишљају тако. Ми смо Срби поган народ, ми једемо своју децу, уништавамо најбоље, не поштујемо најбоље, обожавамо их и оплакујемо тек када их сахранимо. Што би рекао владика Николај, нестрпљиви смо и то је наш највећи грех. Али ми смо ти који јесмо, ја сам тај који јесам и не могу волети никог више него нас.

Није крио Владимир Грбић да је у Србији систем вредности поптуно поремећен.

- Ми живимо у времену у коме је површност на највишој цени, лаж је основно средство комуникације, а превара начин живота. Али, све ће ово проћи и маске ће пасти. Да бисмо тај дан дочекали спремни, све што је битно јесте да не дозволимо да нам се помути јасна слика о томе ко смо ми сами. Мени се у Србији десило све и свашта, изваран сам, измалтретиран, издан, толико да сам у једном моменту помислио да одем напоље. Али само онда рекао - не, борио сам се цео живот и борићу се, мене одавде не може да отера нико, јер ја знам ко сам. А знам и ко су они!

О најбољем решењу за енергетску политику прочитајте ОВДЕ.

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА