Најновије

ЈЕДНО ПРИЧА, ДРУГО МИСЛИ, А ТРЕЋЕ РАДИ: Кривокапић се преко митрополита Јоаникија додворава Ангели Меркел и НАТО пакту

Ових девет месеци рада Владе, доказују нашу безрезервну посвећеност вредностима Европске уније и Алијансе. То смо доказали и приликом посљедњег изазова, односно устоличења верског поглавара највеће хришћанске заједнице у земљи, када смо упркос интезивним опструкцијама од стране председника државе, успели обезбедити Уставом загарантована права нашим грађанима, казао је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић на састанку са њемачком Канцеларком Ангелом Меркел у Тирани.

Меркел са Кривокапићем (Фото: gov.me)

Кривокапић је том приликом нагласио да је да кључна водиља процеса придруживања Црне Горе Европској унији остаје владавина права и да ће Црна Гора и даље, у потпуности бити посвећена реформским активностима и испуњењу привремених мерила у поглављима 23 и 24.

Он је искористио прилику и да захвали канцеларки Немачке на свему што је Немачка учинила за Западни Балкан, нарочито кроз седмогодишњу иницијативу Берлинског процеса који је комплементаран са приступним преговорима и који је допринео напретку и зближавању земаља региона.

Додао је и да је Црна Гора захвална на подршци коју јој је Немачка пружала на њеном европском путу као и у њеним текућим реформским процесима.

-Имајући у виду свеукупну епидемиолошку ситуацију у региону, Европи и шире, задовољан сам постигнутим резултатима у току летње туристичке сезоне, која је у завршној фази, а која кореспондира са свим економским пројекцијама Владе и њеном реформском агендом, у погледу одрживости јавних финансија - истакао је Кривокапић.

Он је указао да Берлински процес има незамењиву улогу у јачању регионалне сарадње и повезивању земаља региона са ЕУ на путу интеграција.

- Примарни геостратешки циљ наше државе је да постане наредна држава чланица ЕУ, док наше учешће у регионалним мултилатералним организацијама желимо да буде у функцији потпуног остварења тог циља, а никако замена или алтернатива ЕУ. Штавише, с Европском комисијом желимо да идентификујемо што више механизама како бисмо се укључили у рану интеграцију која је могућа и реална и пре пуноправног чланства у ЕУ - поручио је Кривокапић.

Ангела Меркел изразила је задовољство што је имала прилику да се уживо сретне са Кривокапићем. Она је пружила пуну подршку Влади Црне Горе на европском путу, поручивши да јој жели много снаге и среће у том процесу.

Противници САД користе успех талибана да поткопају спремност америчких савезника за борбу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Побједа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА