Најновије

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ О СНАЗИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Пре 4 године Србија била 20 места иза нас, а сад су испред!

Хрватски портал 24sata.hr објавио је текст под насловом "Стратегија обране 'српског света': Ово је наоружање које је Вучић набавио из иноземства", а у коме се пише о наоружању Србије.

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

У тексту овај хрватски портал цитира истраживање портала „Global Firepower“ (ГФ) а по коме је Србија далеко предњачи над Хрватском када је у питању наоружање.

"Према ГФ индексу Србија заузима 61, а Хрватска 63. место. Пре четири године Хрватска је била 68, а Србија 89. С друге стране стално се истиче да ће по БДП Србија нагодину престићи РХ. Србија има преко 32 хиљаде војника, распоређено у две гране - Копнену војску и Ратно зракопловство и протузракопловну обрану наспрам упола мање у Хрватској војсци", наводи се у тексту.

Даље у тексту Хрвати наводе одакле је Србија на челу са председником Александром Вучићем набавила војну опрему те наводећи карактеристике које поседује та опрема.

"Србија је највише уложила у набаву опреме ратног ваздухопловста (РЗ) и протузракопловне обране (ПЗО). За потребе РЗ од РФ су набављени моћни хеликоптери, четири борбена хеликоптера Ми-35М и три борбено-транспортна хеликоптера Ми-17В-5 (уз два нова из 2016.) и од Немачке пет АирБус вишенаменских хеликоптера Х-145М, сви међу најбољим у класи. Ратно зракопловство војске Србије данас је без сумње једно од најснажнијих у регији", признају Хрвати у овом тексту.

Хрватски портал даље наводи од кога је Србија набавила војну опрему те пишу да "РЗ располаже с 14 авиона МиГ-29, 11 једноседа и 3 двоседа, прецизније једном ескадрилом. То није довољно за озбиљно ратовање, него само за одржавање способности. МИГ-29 је модернизиран на стандард СМ, авион је сада вишенаменски намењен за ловачко-пресретачка деловања против непријатељских летелица, а у помоћној намени за деловања по циљевима на земљи и води".

Ђукановић има нови план да неутралише Србију? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА