Најновије

ОТИМАЊЕ ЦЕТИЊСКОГ МАНАСТИРА СЕ НАСТАВЉА: Одбијен захтев Митрополије

Цетињска подручна јединица Управе за катастар и државну имовину одбила је захтев Митрополије црногорско-приморске (МЦП) за брисање Цетиња из листа непокретности као носиоца права својине над Цетињским манастиром.

Цетињски манастир (Фото: Јутјуб)

У решењу, у које је агенција Мина имала увид, одбија се као неоснован захтев за „исправку погрешно уписаног права својине“ над више непокретности и налаже се да се над тим непокретностима као власник упише Цетињски манастир, односно МЦП, преноси РТЦГ.

У опширном образложењу се, како преноси РТЦГ, између осталог, наводи да је утврђено да достављени докази, у конкретној правној ствари не представљају ваљан правни основ за исправку уписаног права својине, упис или промену извршеног уписа на предметним непокретностима.

Влада Црне Горе је у понедељак наложила Управи за катастар и државну имовину да, без одлагања, у листу непокретности за Цетињски манастир, уместо Цетиња, као власника упише државу.

- Налаже се Управи за катастар и државну имовину да одмах и без одлагања изврши исправку уписаног носиоца права својине на начин на који ће, уместо Престонице Цетиње, као носиоца права својине..., вратити упис на Државу Црну Гору - наводи се у закључку који је Влада усвојила у среду.

Закључак је усвојен без одржавања седнице, на основу прибављене сагласности већине чланова.

Из Владе су Управи за катастар и државну имовину наложили и да без одлагања, до окончања поступка промене уписа, у листу непокретности унесе забележбу забране отуђења и оптерећења.

Влада је ту одлуку донела дан уочи седнице Скупштине Цетиње, на чијем је дневном реду била иницијатива грађана за враћање Цетињског манастира Црногорској православној цркви.

Шта је Мило Ђукановић рекао у Загребу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА