Најновије

МОЋНИ ЛАЗАНСКИ ПРОБИЈА И ОКЛОП ТЕНКОВА: Погледајте како изгледа ново српско оклопно возило

Ново возило српске војске које би могло да понесе име покојног војног коментатора и амбасадора Србије у Русији Мирослава Лазанског биће модификована верзија постојећег "Лазара 3".

Моћни Лазански (Фото: принтскрин РТС)

Главна разлика између "Лазара 3" и "Лазанског" биће топ. Возило би требало да има топ 30 пута 173 милиметара са одговарајућом муницијом коју прави "Слобода" у Чачку, затим митраљез и два лансера за савремене противоклопне вођене ракете. То ће бити наставак "Лазара 3".

- Поред добре ватрене подршке које може да оствари може да заштити људство од калибара 12,7 милиметара са предње стране и муниције калибара 7,62 милиметара са бочних страна - наводи мајор Војске Србије Александар Грујић.

Топ је вишенаменски и служи за дејство по живој сили, лаким оклопљеним возилима, фортификацијама... Користи пробојну муницију која је изузетно моћна да пробије и оклоп лаких тенкова.

- Дакле, пружа добре маневарске способности, заштиту људства и добру ватрену подршку - додаје Грујић.

"Лазански" би физички требало да буде сличан "Лазару 3", али претпоставља се да ће приликом испитивања бити неких корекција које ће бити условљене уградњом наоружања и новом електроником.

Абазовић мења страну, иде ка Ђукановићу? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА